Család

2004. legjobb tinikönyve

A Frankfurti Könyvvásáron nyerte a díjat ez a regény, amely már hosszú címével is elnyeri figyelmünket. Vilmos herceg, Maximilian Minsky meg én.






Kattints a képre!
Tizenhárom éves hősnőnk Berlinben él, és több nagy gond is nyomja vállát. Először is gondot okoz amerikai anyja és német apja, akik egyre kevésbé jönnek ki egymással. Ott van aztán a vészesen közelgő bat micva, és a hozzá tartozó héberórák. De a legnagyobb gond: hősnőnk olthatatlanul szerelmes Vilmos hercegbe, és egyetlen reménye, hogy megismerkedhessen vele, ha bekerül az iskola kosárcsapatába, és velük együtt Etonba utazik. Csak egy bökkenő van: egyáltalán nem tud kosarazni.

Szerencsére akad egy fiú, anyja német, apja amerikai, aki Berlinbe költözése előtt New York-i iskolája kosársztárja volt. Igaz, Nelly utálja őt, nem beszélve a később bekövetkező családi bonyodalmakról, de hát Vilmosért mindent.

Hogy mi fog ezután történni? Ha azt hiszed, kitaláltad, hidd el, hogy nem egészen! Tinilányoknak mindennapra, kevésbé tiniknek hétvégére remek olvasmány!





Holly-Jane Rahlens: Vilmos herceg, Maximilian Minsky meg én
Móra Kiadó, 1790 Ft
Tiniknek

4 pont

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top