Család

A várandósságról és a szoptatásról

A Születés Hete programja a félidejéhez érkezett. A budapesti és vidéki rendezvények sokszínû forgatagából ajánlunk most csütörtökre. A helyszíneken minden érdeklõdõt nagy szeretettel várnak!

A várandósságról


Budapesten a Születés Hete negyedik napján a Józsefvárosi Védőnői Szolgálatban (1088 Budapest, Trefort u. 3.) 16:00-18:00 óráig Badruddin M. Rakib gyógytornász filmvetítéssel egybekötött beszélgető-délutánt tart a terhesség alatti mozgás fontosságáról. A terhes torna serkenti a vérkeringést, jobb közérzetet biztosít, és szebbé varázsolja a várandós kismamát. És persze ne feledd, ép testben ép lélek!
Veszprémben a Március 15. úti Klubkönyvtárban (Szent István u. 73.) 17 órai kezdettel Altmann Andrea a várandósság és a szülés jelentőségéről osztja meg tapasztalatait az odalátogatókkal, Szeghalmon pedig a Vállalkozói Központban (Tildy Zoltán u. 7.) 15 órától
Sósné Göböly Ildikó tart interaktív előadást a homeopátia alkalmazásáról, különös tekintettel a várandósság, a szülésre való felkészülés, és a kisgyermekkor időszakára.



Hol és hogyan szüljünk?


Berényi Grilla gyógytornász és manuálterapeutától Budapesten a Grilla Stúdióban (Margit krt. 58 fsz. 1.) 14:00-16:00 között megtudhatod, hogy mi fán terem a könnyű szülés. Elmagyarázza neked, hogy milyen vajúdási és szülési pozíciók s milyen légzési technikák léteznek. Merj válogatni!

Tatán a Magyary Zoltán Megyei és Városi Művelődési Központban (Váralja u. 4.) nagyelőadójában 13:00-14:00 között Dr. Rókay László, a komáromi Selye János Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa és Dr. Molnár Mihály, a tatabányai Szent Borbála Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa bemutatják saját szülészeti osztályaikat, s elmondják, milyen lehetőségek közül választhatnak mindazok, akik ott kívánják világra hozni kis csemetéjüket.


A szoptatásról


Kecskeméten a Katona József Könyvtár nagytermében Lancsin Zsuzsanna és Werner Katalin Kincs, ami van – Szoptatás címmel filmvetítéssel egybekötött beszélgetésükkel figyelmeztetnek arra, hogy bár a várandósság idején általában mindenki a szülésre fókuszál, ám ebben az időszakban is érdemes már a szoptatás gondolatával is foglalkozni. Pécsett az Európa Centrum Kht. Konferenciatermében 10:15 órai kezdettel Rózsa Ibolya, IBCLC-laktációs szaktanácsadó tart előadást. Az országos hírű szakember elsősorban arról beszél majd, hogy mennyire fontos a szülést követő első héten, illetve korai hazabocsátás esetén a szoptatás támogatása. Végül Pakson a Városi Művelődési Központ Alagsori Klubjában (Gagarin u. 2.) Tóthné Rózsás Mónika védőnő tart könyvajánlóval egybekötött kötetlen beszélgetést a szoptatással kapcsolatos tudnivalókról.


Szaporodik a család


Legvégül egy Hidasnémetiben tartandó programra hívjuk ma fel a figyelmedet. A Művelődési Házban 14:30-16:00 között Orosz Judit a harmadik és a negyedik gyermek vállalása kapcsán arról beszélget az egybegyűltekkel, hogy mit ad, milyen értékei, milyen erő rejtezik a nagycsaládban. Meghívott vendégként jelen lesz a környéken található Nagycsaládos Egyesület vezetője, valamint egy három gyermekes édesanya, akinek több mint tíz testvére van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top