Család

Lázár Zsófia – Lázár Ervin: Bogármese

Valamikor a biológia órák unalmában megcsapta már a füledet a kifejezés: a bogarak csodálatos világa? Nem hitted? csúnyák, picik, sokak? Nem, kedvesek, viccesek, aranyosak. Igazi mesebeli lények.




Apa és lánya kézenfogva elindul az erdőbe gombát szedni. Előző napon esett az eső, így jó víz-föld szagú erdei úton lépdelnek.
Az útjuk az erdőn át elvezet Csillagszeműhöz, a Szivárványoshoz, az Erdei Bogárkórushoz. A napok sokkal vidámabban telnek, ha barátokkal forró csokit szürcsölgetve múlatjuk az időt.
Aztán a barátok segítségre szorul,  kalandokba keverednek és közösen kilábalnak a bajból. Amíg olvassuk a mesét rájövünk, hogy a csodálatos bogárvilág is csak úgy működik, mint az emberek világa, érdemes időnként összejönni barátkozni. Talán máshogy tekintünk a nyár esti repkedőkre is ezentúl.

Lázár Ervin, és lánya Lázár Zsófia először készített “négykezest” a gyerekek, és a Lázár Ervin meséken felnőtt felnőttek nagy örömére. A Bogármese álomszép illusztrációit Faltisz Alexandra készítette. A könyv a Nők Lapja Műhely sorozatban jelent meg.

• Bővebbet itt tudhatsz meg a könyvről »










A mese alapján táncshow is készült: a KFKI Kamarabalett és a Magyar Nemzeti Balett előadásában özreműködik a Madách Musical Tánciskola.

Egyszer…amikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, egy éjjel gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt, és letörte a varázsvirágot… A szárát a szarvasbogár vette el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat – a fejük felé tartva – különböző bogárkák vitték magukkal az eső elől menekülve: egyet a hangyák, másikat a legyek, harmadikat a szeméthasznosító bogarak, a negyediket a skarabeuszok. Az ötödik szirom a Szivárványos Bogárkához került, de őt meglátták a föld alól kiszabaduló szürkebogarak. Majdnem elfogták, a karján meg is csípték, elmenekült, de a csípéstől megbetegedett. Vajon sikerül-e új barátjának a Csillagszemű Bogárkának még időben újra összeraknia a varázsvirágot, hogy Szivárványos meggyógyuljon és a szürkebogarak, ismét visszabújjanak a föld alá?

• Nézz bele az előadásba! »


A mesét színpadra alkalmazta 4 for one
Díszlet, jelmez: Kentaur
Zene: Tallér Zsófia, Faltay Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top