Család

Akvaparkok: Csobbanás az élménybe

Fürdõnagyhatalom vagyunk, - tartják, de élményfürdõ-nagyhatalom is! Felvesszük a versenyt bármelyik nyugat-európai akvaparkkal – sõt akár tanulhatnak is tõlünk kreativitást, vendégfogadást.







Rukkel-tó
A rendszerváltozással együtt változó igényeinket követve az elavult városi fürdők és strandok egymás után alakultak át élményfürdővé – megtartva régi erényeiket is. Máshol meg a „semmiből” jött létre valóságos szórakoztatókomplexum. Akár egyiket, akár másikat választjuk, nem fogunk csalódni. A bőség zavarával és a helyszűkével küzdve, a teljesség igénye nélkül ajánlunk most minden élményre vágyó családnak néhányat hazai akvaparkjaink közül.






Mi várunk az élményfürdőktől?


• Élményfürdőbe induláskor – mint bármilyen program tervezésénél – figyelembe kell vennünk gyermekeink számát és korát, a család összetételét és érdeklődését.
• Nem mindegy tehát, hogy az élményfürdő mennyi és milyen csúszdával rendelkezik, milyen kiegészítő szolgáltatásokat nyújt.
• Van-e kifejezetten babáknak elkülönített medence, illetve terület, van-e játszótér, pihenőszoba?
• Érdekes lehet a csúszdapark által szervezett egyéb program – például a kehidakustányi kézműves foglalkozás, vagy Mogyoródon az animátorok által szervezett játékok.
• Tudakozódjunk, hogy milyen tisztálkodási és higiéniai körülmények várnak ránk és megoldott-e a család ebédje?
• Ha nagy a korkülönbség a gyermekek közt, fontos lehet a szórakozási lehetőségek közötti távolság és az sem mellékes szempont, hogy a szülők is el tudnak-e vonulni egy kis külön kikapcsolódásra?
• A gyógyfürdők területén működő aquaparkok gyógy- és wellness-szolgáltatásait is érdemes kipróbálni; tájékozódjunk, hogy belépőnk mire jogosít.


Legyünk óvatosak!

Az élményfürdőkben minden feltétel adott a kellemes és mozgalmas időtöltéshez a család minden tagja számára. Az önfeledt játék, a nagy tömeg azonban sajnos kellemetlen meglepetéseket is tartogathat. Ha betartunk néhány egyszerű szabályt, örök emlékké tehetjük az élményfürdőben eltöltött időt – és nem a kórházi kezelés miatt. A csúszdáknál általában kiírják, hogy





Kehidakustány
milyen kortól ajánlottak vagy engedélyezettek. Ha az akvapark személyzete ezt nem veszi olyan szigorúan, mi akkor is mindig tartsuk be! Félős, bizonytalan gyerekkel csússzunk együtt, vagy kapjuk el a csúszda alján. Egyáltalán: ne hagyjunk gyermeket felnőtt felügyelet nélkül vízi eszközt használni. Mindig tartsuk be a csúszdákon a követési távolságot, komoly baleseteket előzhetünk meg vele. Ne próbáljuk meg gyermekünk helyett tudni, mi a jó neki. Ha fél a kicsi, vagy nincs kedve csúszni, ne erőltessük. Gyermekünk érzékeny bőrét mindig óvjuk az erős napsugárzástól. Használjunk minél magasabb faktorszámú naptejet és védjük fejét is a túlmelegedéstől. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a déli órákban kerüljük a közvetlen napsütést!


Hajdúszoboszló

A nagy múltú hajdúszoboszlói gyógyfürdő területén, de attól elkülönítve kapott helyett a strand és Magyarország első csúszdaparadicsoma. A harminchektáros parkban elterülő strand tizenhárom medencével várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Igazi különlegesség a pálmafákkal övezett homokos, mediterrán „tengerpart”. Hullámzó vizének






Hajdúszoboszló
partján kalózhajó és világítótorony teszi teljessé a látványt. Az akvaparkban 12 méter magas indítótornyokból indulva kilenc különféle pályából választhatnak a tíz éven felüliek. A népszerű kalandcsúszdák (négypályás multicsúszda, kamikaze, hidrocsúszda, fekete lyuk, őrült folyam, óriáscsúszda, big hole, twister, Niagara) összhossza meghaladja az egy kilométert! Az apróságokat a tengerparti világ csobogói, a medencében álló élethű elefántok, két gyerekcsúszda, fa játszótér, valamint sodró folyó kápráztatja el! A bébimedencében vízi vár szórakoztatja a legapróbbakat.

















Csúszdák Medencék Szolgáltatások Árak Nyitvatartás
 11  13 • Szauna
• Szolárium
• Büfék
• Étterem
• Kemping
Egész napos nagycsúszdák: 2000 Ft
Egész napos minicsúszdák vagy kísérő: 1000 Ft
Kétórás 16 órától
nagycsúszdák: 1600 Ft
3 éves korig ingyenes
Május 1. – szeptember 30.
7-től 19 óráig


• Bővebb információkat megtudhatsz a fürdő honlapjáról! »

Kecskemét

Negyedik szezonját kezdi az idén a város nyugati részén, a Széktói Strandfürdő területén, egy szórakoztatóközpont szomszédságában kialakított csúszdapark. A 12 méteres magasságból induló hat csúszda – ikercsúszda, kamikaze, hidrocső, őrült folyó, fekete lyuk – a tizenkét éven felüliek szórakozását biztosítja. A kicsiket a gyerekmedencében – melynek vize szűrt, forgatott, temperált, mélysége 0–70 cm – két kis csúszda, valamint játszótér várja. Újdonság a 825 négyzetméteres élménymedence, amelyben pezsgőzóna, vízhenger, vízesés, jacuzzi, pezsgőpad és buzgár kényezteti, dögönyözi a vendégeket. 70–140 cm-es mélységével bizonyára népszerű lesz a fürdőzők körében. A hagyományos úszósport kedvelői az 50 m hosszú, feszített víztükrű úszómedencében hódolhatnak szenvedélyüknek.















Csúszdák Medencék  Szolgáltatások Árak Nyitvatartás
 8  4 • animáció
• csónak, napozóágy kölcsönzés
• büfé
Felnőtt (14 éves kortól): 1000,-
Gyermek, nyugdíjas: 800,-
Családi (2 felnőtt+3 gyermek, csúszdahasználat nélkül): 3200,-
Napi korlátlan csúszdajegy: 1200,-
Május 26. – augusztus 31.: mindennap 9-től 19 óráig.

• Bővebb információkat megtudhatsz a fürdő honlapjáról! »







Kehidakustány
Kehidakustány

Háromhektáros, hangulatos, parkosított környezetben várja látogatóit a kehidakustányi élményparadicsom – tizenhárom medence összesen 2600 m2 vízfelületével. A mediterrán stílusú belső tér háromemeletes, átriumos; a fedett fürdőben a 94 méter hosszú csőcsúszda hang- és fényeffektusokkal is szolgál. A szabadtéri strandon két új kamikazecsúszdán próbálhatják ki magukat a merészebbek. A lágyabb élmények kedvelőit jacuzzi-sziget, hullámfürdő, sodró medence és masszázsfúvókák kényeztetik. A legkisebbek szórakozásáról játszóház, babaúszási lehetőség, gyerekmedence és gyerekanimáció gondoskodik.
Aki a sok élménytől megéhezik, megszomjazik, az a poolbárban, a salátabárban, a delikateszboltban, a falatozóban vagy a kifőzdében töltekezhet fel.
A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőt elsősorban a vastagabb pénztárcájú családoknak ajánljuk, akik pénzükért luxusszínvonalú szolgáltatásokra számíthatnak.















Csúszdák Medencék Szolgáltatások Árak Nyitvatartás
 3  13 • salátabár
• delikateszbolt
• falatozó
• kifőzde
• gyermekanimáció
• minden babaápoláshoz szükséges felszerelést biztosítanak!
• 4*-os szálloda
Felnőtt: 1750 Ft
Gyerek (6–14 év):
1000 Ft
Nyugdíjas: 1500 Ft
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek):
4500 Ft
Május 1. – szeptember 30.:
vasárnaptól csütörtökig: 8-tól 20 óráig,
péntek-szombat: 8-tól 22 óráig.




• Bővebb információkat megtudhatsz a fürdő honlapjáról! »

Mogyoród

A mogyoródi Aquaréna Magyarország legnagyobb és legkorszerűbben felszerelt élményfürdője. Nyolc medencéje a huszonhat csúszdával, az ellazulást szolgáló medencék és számtalan kiegészítő szolgáltatás biztosít egész napos szórakozást minden korosztály számára. A park használata „all inclusive” jellegű, azaz minden szolgáltatás (az értékmegőrzés és az étkezés kivételével) ingyenesen vehető igénybe, ide értve a csúszda- és minden egyéb játék- és eszközhasználatot, valamint az animációs programokon való részvételt. A kisgyerekek szórakozásáról a hatalmas, 30 ˚C-os vizű medencében található szivárvány- és kanyarcsúszda, vizet spriccelő pingvin és bohóc, valamint csúszásra alkalmas vízi miniállatkert (nyuszi, elefánt, kígyó, polip) gondoskodik.
















Csúszdák Medencék Szolgáltatások Árak  Nyitvatartás
 26 8 db:
26-27 ˚C
jacuzzi: 35 ˚C
gyerekmedence: 30˚C
• animáció
• étterem
• kemping
Hétvégén
Teljes árú jegy: 5200 Ft
Diák, nyugdíjas: 4200 Ft
Gyerek (130 cm alatt): 2600 Ft
3 éves kor alatt ingyenes
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek):
15 000 Ft 
hétköznap: 9-től 19 óráig
hétvégén: 9-től 20 óráig


• Bővebb információkat megtudhatsz a fürdő honlapjáról! »

Orosháza – Gyopárosfürdő

Az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőre már százötven évvel ezelőtt, a tó vizének gyógyhatását felfedezve kijártak gyógyulni, pihenni a helyiek. (1999 januárjában nyilvánították gyógyvízzé.) Szervezett fürdőkultúrája is évszázados múltra tekint vissza. Az üdülőkörzet egy hármas tagozódású, természetes eredetű szikes tóképződmény körül épült ki. Mára a Gyopárosi-tó csónakázásra, vízbiciklizésre alkalmas vízfelületén kívül nyitott és zárt gyógy- és termálvizes medencék, úszómedence, tanmedence, kültéri temperált vizes, feszített víztükrű élménymedence és gyerek-élménymedence is szolgálja a vendégek igényeit. A 2004 tavaszán, 6000 négyzetméteren létesített élményfürdő az év minden napján négy beltéri és három kültéri medencével vízi élmények sokaságával várja látogatóit – nyakzuhany, gomba, vízisün, fekvőmasszázs, sodrófolyosó, buzgár, gejzír – akár még a legkisebbeket is.
















Csúszdák  Medencék  Szolgáltatások  Árak  Nyitvatartás 
2 7 • szaunapark
• szaunabár
Orosháza-kártyával: 1050 Ft
Gyerek, diák, nyugdíjas: 1000 Ft
Orosháza-kártyával: 700 Ft
Éjszakai élményfürdő:
1000 Ft
Mindennap:
10-től 20 óráig
Termálfürdő, parkfürdő:
8-tól 20 óráig
Éjszakai fürdő: szombaton
20-tól 24 óráig

• Bővebb információkat megtudhatsz a fürdő honlapjáról! »







Rukkel-tó
Rukkel-tó

A Budapesttől félórányira, a Taksony–Bugyi közötti út 6-os kilométerkövénél található tó vízipark a javából – (majdnem) természetes vízben. Bizonyára sokaknak újdonság, hogy a tó neve a tulajdonosét, Rukkel Jánosét viseli, aki immár 15 éve működteti egyre sikeresebben a 20 hektáros területen elterülő strandot, illetve víziparkot. A 12 hektár vízfelületű tó tizenegy csúszdával és négy ugrótoronnyal várja a látogatókat. Lehetőség van vízibicikli, csónak és kajak bérlésére. A hosszabb távra tervezőket 500 férőhelyes kemping, az éheseket étterem, grillbár, büfék és sörözők várják. A gyerekek részére külön bébicsuszit és két játszóteret is kialakítottak. A kutyás családok számítsanak arra, hogy a park egész területére tilos a négylábúakat bevinni!















Csúszdák  Medencék  Szolgáltatások  Árak Nyitvatartás 
 11  – • vízibicikli-, csónak-, kajakkölcsönzés
• sörözők
• étterem
• grillbár
• kemping
Felnőtt: 1000 Ft
Diák, nyugdíjas: 800 Ft
Gyerek (2-től 6 éves korig):
500 Ft
Belső parkoló: 500 Ft
Egész napos csúszdás belépő: 2500 Ft
Csúszdaárak:
1 csúszás:
150 Ft
10 csúszás: 1000 Ft
Május 1. – szeptember 30.:
8-tól 20 óráig


• Bővebb információkat megtudhatsz a fürdő honlapjáról! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top