Család

Szülinap a babának

A legkisebbek életében is fontos szerepet játszik az ünnep. Az elsõ legfontosabb igazi ünnepe a születésnapja. Egyéves babának azonban nincs szüksége emeletes cukrászcsodára az ünnepléshez. Íme, finom és egyszerû szülinapi babatorták!




További tortareceptek egyéveseknek:
• Biotorta » 
• Serpenyős piskóta »
A baba első születésnapja tájékán már sokféle ételt megkóstolt, ám az biztos, hogy a hagyományos édes torták még nem az ő ízlésének megfelelően készülnek, túl édesek és nehezen emészthetők. Az sem jó, ha már ilyen korán megkezdjük erőteljesen rászoktatni az agyoncukrozott süteményekre. Kisgyermekek mellett érdemes készenlétben tartanunk néhány tej-, liszt- vagy tojásmentestorta-receptet, ezekből bátran lakmározhat az apró ünnepelt!






Kefires sárgadinnyetorta – egyéves kortól

(Balányi Klári receptje)

Hozzávalók:
– egy gyümölcstortalap
– egy zacskó tejszínízű pudingpor
– három evőkanál cukor
– fél liter tej
– 2,5 dl kaukázusi kefir
– egy közepes méretű sárgadinnye
– 5 dkg vaj
– egy evőkanál cukor





A fél liter tejjel, három evőkanál cukorral készítsük el a pudingot a tasakon olvasható leírás alapján. Folyamatos kevergetés mellett hűtsük le, majd egy órára tegyük hűtőbe. A konyhai robotgép keverőbotjával egy kis műanyag tálban keverjük habosra a lágy vajat a porcukorral, és vékonyan kenjük a tortalapra, majd rakjuk a hűtőbe.
A sárgadinnyét hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magokat kaparjuk ki. A felét vágjuk vékony szeletekre, a másik felét aprózzuk kis kockákra és forgassuk a pudingba. Adjuk hozzá a kefirt is, keverjük jól össze, majd simítsuk a tortalapra. A tetejére rendezzük a sárgadinnyeszeleteket, esetleg görögdinnye-darabkákkal és tejszínhabbal díszíthetjük.











Még több izgalmas, egyszerű és nagyszerű babaételreceptért forgasd
W. Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája című könyvét!
Fontos, hogy az étkezés a vidám családi együttlét és az öröm forrása legyen.
Jó, ha ezt már újszülöttkortól tapasztalhatja a gyermek, hiszen édesanyja táplálja a saját tejével, majd amikor már nagyobb, ő kínálja neki az egészséges, finom ételeket. Később a nagyobbak szívesen részt vesznek az ebédkészítés körüli munkában. Ehhez találunk a könyvben egyszerűen elkészíthető recepteket, melyek felhasználásával nemcsak a kicsiknek, hanem az egész család számára ízletes fogásokat tálalhatunk fel. 

• A könyvről még többet itt tudhatsz meg! »


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top