Család

Hétvégén nyit a Mikulásgyár!

A MikulásGyár egy gigantikus, karácsonyi ajándékelosztó központ, mely látványos elemekkel és szórakoztató attrakciók közepette fogadja a lakosság ajándékait, és azonnal továbbítja a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt és az UNICEF segítségével.





Magyarország legnagyobb jótékonysági akciója idén másodszor a budapesti Felvonulási téren!

A MikulásGyár idén újra megnyitja kapuit Budapesten és 14 vidéki nagyvárosban. A szervezők elsősorban tartós élelmiszert, játékot, tisztítószert, könyvet és egyéb ajándékokat várnak.




2006. december 9. és 17. között ismét sor kerül Magyarország legnagyobb adománygyűjtő akciójára. A tavaly nagy sikerrel zárult rendezvény mögött ismét kivételes hatóerejű összefogás áll, idén már országossá fejlődött!  







MikulásGyár hálózat a budapesti Csepel és Duna Plazában valamint az alábbi 14 város plázájában várja a lelkes adományozókat: Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg.
 
A MikulásGyár néven híressé vált, grandiózus jótékonysági kezdeményezés arra hivatott, hogy Karácsony közeledtével ajándékozásra bírja a névtelen adományozókat. Szépsége, hogy senkit nem nevesít meg. Aki 2005. decemberében ajándékozni jött az akkor még újszülött MikulásGyárba, nem vágyott dicséretre, tudta jól, hogy egy számára láthatatlan emberhez fog eljutni ajándéka. Mindenki, aki tavaly részt vett a MikulásGyár létrehozásában, nagy meglepetéssel fogadta a lakosság töretlen, segítségre elszánt magatartását.

A tavalyi eredmények

A tavalyi adományok és a lakosság reakciója a szervezők minden várakozását felülmúlta, a MikulásGyár nyitva tartása alatt 10 000 doboznyi adomány gyűlt össze, melyet 94 kisebb-nagyobb fuvarral szállítottunk el a Felvonulási térről. A MikulásGyárba tavaly csaknem száz kilogramm szaloncukor, tízezer kilogramm mosószer, 32 karton ropi, több ezer mesekönyv érkezett. Az adományokból összesen közel húszezer fő részesült.  A Magyar Vöröskereszt tavaly is, idén is felhívja a figyelmet arra, hogy a legnagyobb szükség tartós élelmiszerre, higiéniás termékekre, játékokra és ajándékokra van.







A MikulásGyár felépítése, működése

A MikulásGyár fő helyszíne egy speciálisan erre a célra tervezett, kivitelezett átlátszó, műanyag, félgömb alakú építmény, mely hőbefúvásos rendszerrel működik, a bepumpált meleg levegő tartja meg a konstrukciót. Két bejárata zsilipes kapu, az előbb említett technikai kondíciók következtében. Egy átadó ablaka is van a sátornak, ami megkönnyíti az ajándékok be-kiadását és követhetővé teszi az érdeklődők számára, hogy mik érkeznek a MikulásGyárba.

Ezúttal sokkal inkább kötődik az elnevezéshez a díszlet, a folyamatosan működő futószalagokon utazó adományok mellett meglepetést csomagoló mikulások dolgoznak. A látványt különböző kapcsolótáblák, szerkezetek villódzása teszi barátságossá. A mozgalmas, színes és attraktív elemek működése minden bizonnyal mosolyt csal a látogatók arcára. Az érdeklődőket karácsonyi finomságok és minden órában zenés fényjáték várja. A MikulásGyár működési alapelve, hogy a MikulásGyár egyik oldalán beadott ajándékokat a bent dolgozó mikulások becsomagolják, majd a MikulásGyár másik kapuján kiadva azonnal útnak indítják a rászorulókhoz.








A MikulásGyár Felvonulási téri nyitva tartása: december 9-től 17-ig, hétköznapokon 16 órától 22-ig, hétvégén pedig reggel 10-től este 10-ig. A Plazákban minden nap 10 és 20 óra között várjuk az adományokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top