Család

Könyvbazár a legkisebbeknek

Könyv nélkül elképzelhetetlen a karácsony. Szerencsére erre már a legtöbb kisgyerek is hamar rájön. Az anyukák pedig talán örömmel tévednek a mesék birodalmába, amikor könyvet válogatnak gyermeküknek.





Tíz kicsi csillag

Ha nem jön álom a kicsi szemére, akkor anyuka mesét mond a bárányfelhőkről, ahogy kergetőznek a kék égen… A kisbarik aztán segítenek hamar álomba ringatni a legkisebbeket. És miközben ők elalszanak, aközben az égen ezer meg ezer csillag gyúl, amiből tíz csillagocska sorsát egy mesekönyvben követhetik tovább ébredés után…
A bűbájos rajzokkal illusztrált lapozókönyv a legkisebbeknek a mese örömét adja, a nagyobbacskák pedig a számolást is tanulgathatják vele. Tíztől visszafelé számolni nem is olyan nehéz, főleg, ha kívánságteljesítő csillagok segítik a gyerekeket!









Szerkesztői ajánlat 
Már a Tíz kicsi katicabogarat is könnyű volt megszeretni, hiszen a mókás könyv lapjairól úgy reppentek el, ahogy lapoztuk az oldalakat, aztán ahogy a mese végére értünk, lett meg újra az összes, hogy újból kezdődjön a móka elölről! A Tíz kicsi csillag ragyogása az esti meséket teszi varázslatossá, mire az utolsó csillag is kihuny, addigra a kicsik már álomba merülnek. A csillagok egyébként világítanak a sötétben! 

Tíz kicsi csillag
General Press Kiadó, 2006
Ára: 1990,–






Michael Schober: Melyik állat rózsaszínű?

Nem, semmiképpen ne vágjuk rá azonnal a választ! Inkább lapozzuk fel a Naphegy Kiadó bűbájos mesekönyvét, ragyogó narancssárgában pompázó kötetecskéjét! A könyv alcíme csiki-csuki mesekönyv, ám így ránézésre senki meg nem mondaná, hol van benne a csiki vagy a csuki, viszont mihelyt fellapozzuk, rá is jövünk, hogy a kedves illusztrációk és a ritmusos szövegek igazi családi szórakozást adnak! Amolyan kérdezz-felelek formában mutatkoznak be az állatok, mindegyikről egy-egy nagy rajz is mesél. A könyv végén pedig az apró meglepetés a könyv újdonsült gazdájának!









Szerkesztői ajánlat 
Nincs is annál jobb, közösen nézegetni egy könyvet, mondogatni a verseket, a végén már kívülről fújni és azon versenyezni, vajon a gyerek vagy felnőtt az ügyesebb, ki vágja rá gyorsabban a kérdésre a választ. A könyvben még az tetszett nagyon, hogy a szépen kimunkált színes rajzok mellett egyszerű rajzokkal készített állatfigurák is találhatók benne, az ügyes kezű anyukák, apukák megpróbálkozhatnak a rajzolással!

Melyik állat rózsaszínű?
Csiki-csuki képeskönyv
Naphegy Kiadó, 2006
Ára: 2250,–






Kormos István: Mesék Vackorról
Reich Károly rajzaival

Egy igazi verses mesekönyv a kis bocs kalandjairól. Vackort nemcsak az óvodába kísérhetik el a legkisebbek, hanem kirándulhatnak vele, karácsonyozhatnak, korcsolyázhatnak, sőt még az áhított iskolába is együtt léphetnek be. Kormos István klasszikusát az anyukák a televízió fekete-fehér sorozatából ismerik már jól, most itt a lehetőség, hogy egy újabb nemzedék zárja szívébe Vackort.












Szerkesztői ajánlat 
Gyerekkoromból megmaradt verstöredékeket mondogat a fiam, ugyanazt fújjuk mind a ketten, „hóha, hóha, hóha, hó, fára mászni vóna jó…!” Most már mindkettőnknek ugyanaz az élmény. Vackor, a kis bocs, akit Reich Károly álmodott valóságossá, beköltözött hozzánk a gyerekszobába. És már nemcsak velem együtt, hanem már hangoskönyvben is, hallgatjuk, mondogatjuk, hogy „…az a loncsos, lompos és bozontos, piszén pisze kölyökmackóóó…” 

Kormos István: Mesék Vackorról
Reich Károly rajzaival
Osiris Kiadó, 2006
Ára: 3980,–






Hans Christian Andersen: Téli mesék




A klasszikus mesekönyvek sorában Andersen meséi mindig is kiemelten szerepeltek. A különös hangulatú édes-bús történetek több kiadásban is megjelentek, ám nem túlzás azt mondani, hogy ez a mostani az egyik legkülönlegesebb a sorban. A meséket ugyanis ezúttal művészi illusztrációk teszik még élvezhetőbbé. A szöveg hangulatához illeszkedő festmények nemcsak a kicsik, de a szüleik kedvencévé is válhat.












Szerkesztői ajánlat 
Ha máskor nem, hát karácsony környékén mindig jólesik kézbe venni egy-egy Andersen-mesét. Újra olvasni és újra mesélni jó. A kis gyufaárus történetét, vagy a fenyőfa meséjét. Ezúttal azonban nemcsak a mesék varázsolnak, Anasztaszja Arhipova orosz festő puha festményei gyönyörű környezetbe helyezik Andersen klasszikus történeteit.

Hans Christian Andersen: Téli mesék
Anasztaszja Arhipova illusztrációival
Egmont Kiadó
Ára: 2699,– 






Kukorelly Endre: Samunadrág


Igazán jó gyerekverset utoljára talán Weöres Sándortól olvashattunk. Utána persze sokan belszerettek a svéd gyerekversekbe, de igazán hangulatos poézis gyerekeknek régóta hiányzik a magyar irodalomból. Teljesen egyedi és eredeti látásmód az, amivel Kukorelly Endre a gyerekeknek ír, önálló versvilágát igazítja a gyerekekhez, bűbájos, szemtelen, sajgó és kacagtató művek születnek ebből az alakítgatásból. Nemcsak gyerekeknek!













Szerkesztői ajánlat 
Az alcím szerint komolyabb dolgok hat és háromnegyed éveseknek. Meg az anyukájuknak. No és a papának is. Merthogy a Samunadrágot majdnem olyan jó mesélgetni, mint csak úgy felnőttörömből olvasgatni. Ráadásul Tettamanti Béla rajzait nézegetni, igazán kitűnő ünnepváró mulatság!

Kukorelly Endre: Samunadrág
Tettamanti Béla rajzaival
Kalligram Kiadó Pozsony
Ára: 1490,- 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top