Család

Itt a decemberi Zsiráf!





Író és művész zseniális egymásra találása

Egy kutyakereskedő nemzeti hős lesz. S egy zseniális művész segítségével bevonul nem csak a világirodalomba, de a világ művészetébe is. Jaroslav Hašek és Švejk.



Az Ormánság vidékén

Kevesen ismerik ezt a vidéket, amelyet neveztek Ormányságnak is. Senki se gondoljon azonban az elefántra, hiszen a Dráva menti, dél-baranyai tájat sohasem tapodták lábukkal ilyen állat-monstrumok. Ormán eredetileg víznév volt, s talán török eredetű, de valószínűbb, hogy az eredetileg lápos, mocsaras területből kiemelkedő dombhátat, szigetet jelölő „ormány” szavunk rejtőzik a névben.


 


Akik a kulisszák mögött állnak

A színpad fénylő világa sokakat vonz. A színészek estéről estére a színpadi lámpák fényében állnak, fogadják a tapsot, a kijáratnál rajongók várják őket, de egy előadás létrejötte nem csak az ő érdemük. Nagyon sokan állnak a színfalak mögött, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak a színészek csillogásához.



Te is lehetsz feltaláló!

A magyar feltalálók világszerte híresek találmányaikról. Az egész emberiség mindennapi életét jelentősen megváltoztatta a XIX. században zajtalan és robbanásmentes gyufa, amit Irinyi János, a telefonközpont, amit Puskás Tivadar, a transzformátor, amit Bláthy Ottó, Déri Miksa és Zipernowsky Károly a XX. században pedig a számítógép, amit Neumann János, s a golyóstoll, amit Bíró László József talált fel. Nem is beszélve a Rubik Ernő által alkotott bűvös kockáról. Sokuknak már egészen fiatalon megmutatkozott a tehetsége.







Kattints a Zsiráfra!
Szépségversennyel, fórummal, pályázattal, érdekességekkel és meglepetésekkel vár a Zsiráf portál!
• Kattints » 
Téli álom


Valljuk be, amikor rosszra fordul az idő, mi sem vágyunk másra, mint egy tavaszig tartó kellemes bóbiskolásra. Az állatok – szerencsések, gondolhatnánk – részesei ennek a hosszan tartó álomnak. De miért és hogyan alszanak?



Szártár: Botrányhős, szépfiú, világsztár

Botrány botrány hátán. Lehet őt szeretni vagy éppen utálni, azonban egy biztos: a legnépszerűbb sztárok egyike George Michael. Hiába tudjuk róla régóta, hogy a saját neméhez vonzódik, mégis nők ezrei rajonganak érte. Egy igazi szépfiú, aki évtizedek óta bombázza a hölgyek szívét. Hosszú várakozás után George Michael most újból visszatért a köztudatba, melynek apropója a nemrég megjelent új lemeze a Twentyfive. 


Szívbajok ellen legjobb a tangó

Egymáshoz tapadó testek, perzselő tekintet, vérforraló ritmusok – ez a tangó.  Bár eredetileg a XIX. század végén Buenos Airesben ütötte fel a fejét, követői alacsony származású emberek, így túl sok emlék nem maradt fent a tangó keletkezéséről. Hiteles leírások inkább az 1940-es évektől állnak a tangó rajongóinak rendelkezésére.


Kis karácsony, nagy karácsony avagy, a szellem halála a pláza kövein


Fény és illatárban úszik az utca. A gondosan dekorált üzletekből halk karácsonyi zene szól. A hűs szél pírt csal az emberek arcára. A levegő tele van szeretettel. Az emberek a tél zord hidege elől behúzódnak meleg otthonaikba.
A karácsony estét megelőző ádventi felkészülés alatt mindenki szívében és lelkében ráhangolódott az ünnep szent misztériumára.


Párlat: A távkapcsolat

Azt beszélik, egy kapcsolat szakítópróbája a távolság. Vannak, akik átmennek a vizsgán, s vannak, akik kudarcot vallanak. Egy dologban mégis egyeznek – hisznek vagy hittek abban, hogy egy távkapcsolat is lehet ugyanolyan működőképes, mint egy normális viszony. Hogy tévednek-e vagy sem, lehetetlen eldönteni – túléli-e vagy sem a párkapcsolat, ha a feleket több száz kilométer választja el egymástól?


SzexNeked: A magány szaga: fahéjas alma

Karácsonykor az emberek nem szexelnek. Ennek több oka is van. Először is szívünk csordultig megtelik szeretettel, és ez a magasztos érzés, ünnepi hangulat oly távol áll a test izzadságszagától, pőre testektől. Másodszor a „mijófrancotvegyekxynak”-hangulat két-három heti elhúzódó stresszélménye karácsony szent estéjére teljesen kimeríti az ember amúgy sem túl vitamindús szervezetét. Szóval, akinek családja van, magányra, akinek meg nincs, az családra vágyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top