Család

Az Élet számai

A 3-8 éves korosztálynak ajánlott sorozat a számokhoz olyan fontos fogalmakat társít, mint a család, az anyagok, a környezetünket érintõ feladatok, az õselemek, az érzék- és a mozgásszervek. A témákat a katalán szerzõ-grafikus páros könnyen érthetõ szöveggel, kedves illusztrációkkal tette vonzóvá.

Az utolsó lapokon a gyerekek kreatív játéktippeket, a szülők pedig néhány gyakorlati tanácsot kapnak.
A sorozat 2. és 3. kötete 2007 tavaszán jelenik meg.







1 család


A családfa olyan fa, amelyen felmenőid láthatók. Ők azok a családtagjaid, akik korábban születtek, mint te. Nagyon különlegesek, hiszen a múltad részét képezik. Ha a családod fényképeit névvel ellátva felragasztod, láthatod, hogy egy fát alkotnak, melynek számos ága van.


 






A 4 elem


A négy legfontosabb természeti elemet mutatja be ez a könyv: a levegőt, a földet, a vizet és a tüzet. A kicsik megtanulják, hogy ezek az erők miként töltik be szerepüket a természetben és a hétköznapjainkban.


 






Az 5 érzék


A gyerekek ezúttal az érzékeket fedezhetik fel: a látást, a hallást, a szaglást, a tapintást és az ízlelést, miközben játszanak, zenét hallgatnak, vagy a konyhai teendőkkel ismerkednek.


 



A 6 láb


Ismersz olyan állatot, amely három lábon jár? Biztos, hogy nem, de olyat bizonyosan, amelyik kettőn, négyen, nyolcon, semennyin vagy haton. Ezek a rovarok. Némelyik csíp, némelyik mézet ad, és némelyiknek, mint a katicabogár vagy a pillangó, gyönyörű színei vannak.


 


Nagysikerű Ravensburger – könyvsorozatunk a játékairól, kirakósairól ismert cég óvodásoknak szóló könyveit tartalmazza, amelynek különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat. A sorozat legnépszerűbb címei Az autók, Az óra és az idő és A számok felfedezése.


 






Angela Weinhold: A számok felfedezése


A Mit? Miért? Hogyan? című gyermekkönyvsorozat legújabb darabja a számokkal kapcsolatos titkokba avatja be az óvodásokat és kisiskolásokat. Felfedezhetik, hogy akárcsak a mesékben, az őket körülvevő valós világban is mennyire fontosak a számok; megtudhatják, hogyan számoltak őseink; játékos formában megismerkedhetnek az összeadás és kivonás fogalmával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top