Család

Segítenél, de hogyan?

Adni jobb, mint kapni. Aki próbálta már, tudja: megédesíti a meleg szobában, gazdagon terített asztal mellett megült karácsonyunkat, ha teszünk valamit azért, hogy másnak is szép ünnepe legyen.





Takarógyűjtés

Szent Márton egy alkalommal, amikor didergő koldussal találkozott, leszállt lováról, és gondolkodás nélkül kettévágta köpenyét, hogy betakarhassa. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Márton napjával kezdődően a téli időszakra takarógyűjtő akciót hirdet „Életmentő takarók” elnevezéssel. Az akció ideje alatt segítő szándékú embertársak a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak az adott településen működő helyi csoportjához vagy intézményéhez juttathatják el az erre a célra szánt takarókat, amelyek célba juttatásáról a Szeretetszolgálat gondoskodik. A takarógyűjtő akció elsődleges célja, hogy a fagyos hideg miatt a kihűléstől veszélyeztetett helyzetbe került embertársaink első lépésben ilyen módon is segítséget kapjanak
Minden takaró célba ér, melegít valakit.







Számlaszám: MKB 10300002 – 20102898 – 00003285
Az akció további részleteivel kapcsolatban információs és kapcsolati pontok itt megtalálhatók »
 
Mit üzen a rádió?

A kéthetente vasárnap fél háromkor a Kossuthon sugárzott program a magyar rádió legrégebbi műsora. Olyan családok, idősek juthatnak itt szóhoz egy segélykiáltás erejéig, akik támogatás nélkül maradtak, s önerejükből nem tudnak helyzetükön változtatni. Megtudhatjuk például a műsorból, hogy ma Magyarországon előfordulhat az, hogy egy idős néninek naponta kilométereket (!) kell megtennie azért, hogy ivóvízhez juthasson.
Sokan pénzadományt kérnek, mert húszezres nyugdíjból tanyán egyedül élő idős ember nem tudja kijavíttatni roskadozó háza tetejét, a tél pedig már itt van. De bármilyen felajánlás, a kidobásra ítélt mosó- és számítógéptől, televíziótól kezdve az ágyneműn, cipőn át tartós élelmiszerekig, tisztító- és tisztálkodási szerekig hamar gazdára talál. Illetve találna… Sokan végső kétségbeesésükben, nyomorukban sokadszorra fordulnak segítségért. Karácsony közeledtével tovább szaporodnak a kérések: tűzifára sem telik sokaknak, nemhogy szaloncukorra.







• Az elhangzott műsorok fél évre visszamenőleg itt meghallgathatók »
Szerkesztő-műsorvezető: ifj. Tóth György.
Telefon: ügyelet az adás alatt és után 1 órával 328-8864 (e szám a továbbiakban üzenetrögzítőként működik)
• Email » 


Licit híres sportolók által fölajánlott tárgyakra

Híres sportrelikviákra licitálva lehet támogatni a nehéz szociális körülmények között élő gyermekeket, családokat A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Adománygyűjtésének keretében.
Az RTL Klub Reggeli c. magazinjával közös szervezésben 2006. december 11., hétfőtől december 15., péntekig tartó időszakban a következő felajánlásokra lehet telefonon licitálni:





• Kovács Ágnes dedikált úszódresszét a 2004-es Athéni Olimpián használta.
• Erdei Zsolt dedikált bokszkesztyűjével – melyet a napokban küldött haza külföldről – nyert többek között Thomas Ulrich ellen.
• Kemény Dénes több olimpiát megjárt Magyar Vízilabda válogatott bajnok csapata írta alá a felajánlott vízilabdát.
• Kovács KOKO István az 1997-es utolsó magyar bajnoki címet megnyert meccsén viselt boksznadrágját ajánlotta fel.

Licitálni 2006.december 11-én, hétfőn 7 órától december 15.,péntek 16 óráig lehet az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti telefonszámán: 06 (1) 208 49 32.
A tárgyakra felajánlott aktuális összeget a telefonhívásokkor illetve a Reggeli c. műsorból lehet megtudni.








Számlaszám: OTP Bank Rt.: 11705008-20464565
További információ: 1/208-5584 (munkaidőben)
• Honlap »
• Email »



Kis pénz – nagy segítség

Az Unicef aprópénzgyűjtő akciójában zsebek, befőttesüvegek mélyén kallódó egy- és kétforintosokat szeretné összegyűjteni. Az Unicef gyűjtőurnái és zsákjai nagyobb intézményekben, az iskolákban és az Alexandra könyváruházakban és az Unicef boltjában (1067 Bp., Csengery utca 33.) megtalálhatók. Az itt beszerzett, megjelölt gyűjtőzacskókba gyűjtött aprópénzt bármely település postahivatalában le lehet adni. Az akció az év végéig tart.
A befolyt pénz feléből hazai kistelepülések óvodáit támogatja az Unicef, másik feléből a világ legszegényebb országaiban épít iskolákat.







További információ: 1/201-4923
•  Honlap »     

Az ENSZ Gyermekalapja, az Unicef nehéz sorban lévő vidékek lakosainak munkát adva, illetve híres tervezők alkotásait felhasználva ajándéktárgyakat, képeslapokat készít. Eladási áruk felét gyermekek javára forgatja vissza, ételt, egészségügyi ellátást és tankönyvet biztosítva a világ szegénységben élő gyermekeinek.







Az igényes, gyakran kézzel készült képeslapok, naptárak, gyermekjátékok és ajándéktárgyak megtekinthető és megvásárolhatók az interneten , vagy az Unicef boltjában Budapesten (1067 Bp., Csengery utca 33.), hétköznap 10-18 óráig. Tel.: 1/322-1272. 






Mikulásgyár

A már tavaly is óriási sikerrel műköső adománygyűjtő és –osztó kezdeményezés idén még több helyszínen várja a tartós élelmiszert, játékokat, könyveket, ruhákat, tisztítószereket, higiéniai termékeket. Hétköznap 16-21, hétvégén reggel 10-22 óra között várják az adományokat, dec. 17-ig, vasárnapig az 56-osok terén (volt Felvonulási tér).

Az alábbi bevásárlóközpontokban is várják az ajándékokat: Csepel Plaza, Duna Plaza, Alba Plaza –Székesfehérvár, Balaton Plaza –Veszprém, Debrecen Plaza, Győr Plaza, Kanizsa Plaza, Kaposvár Plaza, Miskolc Plaza, Nyíregyháza Plaza, Pécs Pláza, Savaria Plaza –Szombathely, Sopron Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.







Információ: 224-7624
• Honlap » 


Cipősdoboz

Mit érezhet az a gyermek, aki nem kap karácsonykor ajándékot? A Baptista Szeretetszolgálat azon munkálkodik, hogy ez sose derüljön ki.







• Az akcióról  mi is írtunk »  
December 15-ig kell eljuttatni a csomagokat a gyűjtőhelyekre.

További információ: 30/4444-820, 
• Honlap » 

 
Ünnepi ételosztások Budapesten

Rendszeres, példamutató adományozásaik révén nagy elismerést kivívó magyar krisnatudatú hívők idén karácsonykor is nagyszabású adakozást tartanak több helyen, legfőképp a Blaha Lujza téren. December 24-25-26-án a már több mint tíz éves hagyományt követve ismét megrendezik a 3 napos karácsonyi akciójukat  Budapesten, és az ország nagyvárosaiban – Kecskeméten, Egerben, Kaposváron stb.

Budapesten mindhárom napon 13 órától 1000-1000 adag meleg étel, forró tea, indiai édesség, illetve gazdagon megtöltött hidegélelmiszer-csomag kerül majd kiosztásra a több zsák téli ruha mellett. A menüt a vendégkör ízléséhez alakítva magyaros ételekből állítjuk össze: bablevest, lencselevest, tejfölös szójás savanyúkáposzta főzeléket kínálunk a sorban állóknak. A hidegcsomagba tartós élelmiszereket (rizst, lisztet, száraztésztát, konzerveket), bejglit, gyümölcsöket, édességet helyezünk majd el, s aki igényt tart rá, még egy könyvvel is gazdagíthatja tudását.
Alapítványuk szívesen fogad önkéntes segítőket és adományokat. Ruhaneműt, illetve vegetáriánus élelmiszereket a helyszínen mindhárom nap 10 órától 15 óráig veszik át a Blaha Lujza téri Corvin előtt, ahol azokat 15 órától ki is osztjuk a jelenlévők között. Kérik, hogy húskészítményeket más szervezeteknek ajándékozzanak!







Információ: 30/243-1486
• Honlap »



Segíteni bármikor lehet…

Véradással

• A következő helyszíneken »
 

Telefonon
• Nagycsaládosok Országos Egyesülete: 81/204-105 (600,- ft + ÁFA); SMS: a “NOE” – kóddal bármely hálózatból a 1785-ös számon.
• Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat: 91/337-240 (500,- ft + ÁFA).
• Pető Alapítvány: 1788 hívásával (T-Com vagy T-Mobile hálózatból) 100,- ft-tal támogatható az újszülöttek (elsősorban koraszülöttek) idegrendszeri károsodásának szűrése december hónapban.


Pénzadománnyal:
• Például lehet segíteni ezen az önhibáján kívül, balesetben nyaktól lefelé lebénult fiatal lány életének javításán  (számlaszám: 63100088-15101293).

• Egy rokkant asszonyon, akit az utcára kerülés fenyeget  (számlaszám: 11773133-00012939).
És bármelyik föntebb megemlített és meg nem említett segélyszervezetnek juttatott pénzadománnyal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top