Gyerekek a konyhában: Csokikavicsok

nlc | 2007. November 27.





Hozzávalók:



Elkészítés:

A mandulát forró sütőben megpirítjuk, majd konyharuhára borítjuk, összedörzsöljük, és így lemorzsoljuk róla a héjat. Kislábosban 2 ujjnyi vizet forralunk, hozzáadjuk a cukrot és a félbevágott, kikapart vaníliarudat és addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad. Ezután belekeverjük a mandulát, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tortabevonót kis darabokra tördeljük, a vajat felkockázzuk, és kislángon, folyamatosan keverve simára dolgozzuk. A mandulás masszából „kavicsokat” formálunk, egyesével az olvasztott csokimázba mártjuk, és rácson megszárítjuk.


Idő: 30 perc


Tipp
Díszíthetjük apróra vagdalt mandulával, dióval vagy pisztáciával.

Exit mobile version