Család

Gyerekek a konyhában: trüffel





Hozzávalók 4-6 személyre:



  • 30 dkg főzőcsokoládé,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 10 dkg porcukor,
  • kakaópor,
  • apróra vágott mandula vagy pisztácia.

Elkészítés:


Mély lábasban vizet forralunk. A csokoládét apró darabokra tördeljük, kislábosba tesszük, melyet a forró vízbe teszünk. A csokit folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, ha szükséges, tehetünk bele 1 ek. vizet. Ezután a lábost lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a felkockázott vajat, a tojássárgáját és a porcukrot, majd a masszát 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, golyókat formálunk belőle, és kakaóporban, apróra vágott mandulában vagy pisztáciában megforgatjuk. Újra hűtőbe tesszük, és csak a tálalás előtt 20 perccel vesszük ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top