Család

Babavédelem: sokba kerülhet, ha nem figyelünk oda

A pneumococcus baktérium nagyon súlyos betegségek okozója lehet. Ezt a kórokozót sokszor nem vesszük elég komolyan, pedig itt sem éri meg utólag okosnak lenni. A megelőzés mindennél fontosabb. Ebben segít egy új weboldal, a www.babavedelem.hu, ahol nem csupán a pneumococcus elleni védekezésről olvashat, de minden olyan dologról is, amelyre egy baba védelme érdekében valóban szükség van.

A pneumococcus baktériumot komolyan kell venni. A legtöbb egészséges kisgyermek orrgaratában jelen lévő baktérium szinte bármikor aktivizálhatja magát, és ezzel nagyon súlyos betegségek okozója lehet. Hogy melyek ezek? Gennyes agyhártyagyulladás, véráramfertőzés, tüdőgyulladás vagy akár középfülgyulladás. Ezért kell tudatosan védekeznünk ellene, hiszen ez az egyik leggyakoribb súlyos gyermekkori fertőzést okozó baktérium.

A pneumococcus elsősorban az egyévesnél fiatalabb gyermekeket veszélyezteti, a betegségek ebben a korban érthetően sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint később. Szerencsére ez ellen a kórokozó ellen is létezik már védőoltás, amelyet a szakemberek gyermekkorban kifejezetten ajánlanak.

Érthető, hogy mindenki szeretné a lehető legtöbb védelmet megadni a babájának, ezért igen ritkán gondol bele abba, hogy valójában mennyi fölösleges dolgot vesz meg gyermekének, hány biztonsági eszközre nem lesz sosem szüksége, hány játékkal nem fog sosem játszani, hány ruhát fog csak egyszer hordani, és még sorolhatnánk. Egy baba biztonsága valóban sokba kerülhet, de még többe kerül az, ha nem figyelünk oda rá kellőképpen.

A babavédelem témakörében segít eligazodni egy újonnan indult weboldal, a www.babavedelem.hu, ahol nem csupán a pneumococcus baktérium elleni védekezésről kaphatunk részletes tájékoztatást, de számos olyan témáról is, amelyek egy kisgyermek biztonsága érdekében valóban fontosak.

A honlapon tematikusan rendszerezve olvashat betegség- és baleset-megelőzésről, a kötelező és ajánlott oltásokról, a fertőző és a bőrbetegségekről, azok megelőzéséről és az általános bababiztonságról. Sőt az oldalon még ennél is többet talál: szakértők több témában várják a kérdéseket, megtörtént eseteket olvashat, de a számtalan hasznos cikk mellett akár játszhat is.

A www.babavedelem.hu tehát egyfajta tanácsadó, eligazodást segítő oldal, elsősorban a megelőzés fontosságáról szól, de segítséget nyújt akkor is, amikor arra hirtelen szükség van.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top