Család

3 alapkönyv a babázáshoz

Titokzatos lények a kisbabák, megfejtésükhöz sokszor nem elég az anyai ösztön, elkél egy kis segítség is. A legjobb babakönyekben minden kérdésedre találsz választ!

• Vekerdy tamás: A szülő kérdez, a pszichológus válaszol

(Nők Lapja Műhely 2007.)

Vekerdy tamás gyerekpszichológus a Nők Lapja állandó szerzője évek óta válaszol a lap hasábjain a hozzá forduló szülőknek. Írásai rengeteg humorral , empátiával szólnak a nevelés kisebb-nagyobb problémáiról. Összegyűjtött írásaiból több könyv is megjelent. Az első kötetben korosztályonkénti fejezetekben találhat mindenki apró történeteket, hétköznapi kalandokat és persze az ezekhez tartozó szakszerű magyarázatot és segítséget is.
A könyvet Szűcs Édua zseniális rajzai diszítik.

A könyvről itt olvashatsz! »

• Dr. Williams Sears: Éjszakai gondoskodás

(Kismama Könyvek 2006.)

A nap 24 órájában készen állni arra, hogy végezd a feladatot. Dr. William Sears amerikai gyerekgyógyász szerint ez a szülői hivatás. Mint nyolcszoros édesapa és többszörös nagypapa jól látta, hogy a szülői gondoskodás legnehezebb időszaka az esti elalvás ideje. Ezért aztán könyvet írt, hogy megkönnyítse az esti szertartások lebonyolítását, hogy minél több szülőt megtanítson arra, hogy kell jól altatni a gyereket, hogyan lehet gyorsan rászoktatni a nyugodalmas alvásra. A jól áttekinthető könyv számtalan apró praktikát vonultat fel a lidércek, a rosszul alvás ellenében.

A könyvről itt olvashatsz! »

• W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája

(Kismama könyvek 2006.)

Ez a könyv egy szakácsköny, mégis más, mint a többi. A népszerű Kismama magazin szerkesztője, a 4 gyermekes W.Ungváry Renáta saját tapasztalatait, receptjeit gyűjtötte össze, rendszerezte és látta el apró tippekkel, ötletekkel. A könyv a szoptatás időszakától ad segítséget a mamának, mit és hogyan kínáljon cseperedő babájának. Számtalan színes recept, fortályok segítik a keidő anyukákat. A szerző gondolt az erősebb nemre is, külön fejezetet szentel az apukáknak. A praktikus könyvet ételfotók és számtalan színes illusztréció teszi még vonzóbbá.

A könyvről itt olvashatsz! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top