Család

NEM minden kezdet nehéz! (X)

Egy kisbaba életében minden nap hoz valami újdonságot. Különösen igaz ez a hozzátáplálás idején a különböző új ételek bevezetésére. Az anyatejes táplálás mellett, vagy annak hiányában 6 hónapos kortól bevezetett táplálékok gyermekeinknek még nehezebben feldolgozhatók.

A folyékony alapú étkezések mennyisége bár fokozatosan csökken, de fejlődésükhöz ebben az időszakban még elengedhetetlen. Ráadásul számukra ez nem csupán „tápanyag”, hanem annál több: támogatás szervezetük számára. Ezért különösen fontos, hogy ne hagyjuk el teljesen a folyékony táplálékokat az étkezések alkalmával!

Az úgynevezett szilárd táplálékok, az anyatej után vagy mellett a babákat új ízvilággal, a megszokott folyékony táplálékhoz képest újszerű állaggal ismertetik meg, miközben szervezetüket nagy feladatok elé is állítják. Ezért fontos, hogy fokozatosan térjünk át a szilárd ételekre, és emellett tartsuk meg a megszokott, könnyen emészthető anyatej vagy annak hiányában az adott életkorban javasolt babatej fogyasztását egy éves korig feltétlenül, de akár 3 éves korig. Így a babák a lehető legtöbb segítséget megkapják az optimális fejlődéshez.

Ma már a táplálkozás nem puszta létfenntartás, hanem az egészség megőrzéséért tett minőségi lépés. A megfelelően megválasztott étrend hozzásegíti gyermekeinket az optimális gyarapodáshoz, a szellemi fejlődéshez, hogy minden nap valami új élménnyel ajándékozhassanak meg bennünket.

A BEBA AKTÍV babatejek a hozzátáplálás kezdetétől egészen a felnőtt étrendre történő áttérésig AKTÍV-an támogatják a baba fejlődését és segítik az alkalmazkodást. Ezt egyedülálló hármas összetevőiknek köszönhetik, amelyek együttesen, egymás hatását kiegészítve AKTÍV segítséget nyújtanak a babák fejlődéséhez:

  • Egészséges gyarapodás biztosítása a baba szervezetének megterhelése nélkül OPTI-PRO fehérjékkel.
  • Jó emésztés és egészséges bélflóra kialakításának támogatása a jótékony BIFIDUSZ baktériumokkal.
  • Az immun- és az idegrendszer fejlődését segítik az LC-PUFA speciális zsírsavak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top