Család

Utazás a babával

Manapság egyre többen hódolnak hobbijuknak, az utazásnak - akár belföldön, akár külföldön. A kisgyermekes családoknak sem kell lemondani az utazással járó örömökről: megfelelő előkészületekkel igen kellemessé lehet tenni a túrát. A nyár közeledtével sok család gondolkodik el azon, érdemes-e pici gyerekkel útnak indulni. A mi válaszunk: mindenképpen!

A babák számára a legfontosabb, hogy a napirendjüket tudjuk tartani – hiszen ez jelenti számukra a biztonságot. Az utazás során erről nem szabad megfeledkeznünk. Amíg a kisgyermek szopik, viszonylag könnyen megoldható az etetés. Ehhez a kismamának csupán egy nyugalmas helyre van szüksége. Fontos, hogy mozgó járműben ne próbálkozzunk az etetéssel, mivel rendkívül balesetveszélyes!

Ha autóval indulunk útnak

Ha autóval indulunk útnak, célszerű úgy megtervezni a túrát, hogy kényelmes időközönként megálljunk pihenni – így megfelelően tudjuk ellátni gyermekünket. Érdemes olyan pihenőhelyet választani, ahol benzinkút, étterem is található, hogy mi magunk is felfrissülhessünk és szükség esetén segítséget kérjünk a személyzettől, például a bébiétel felmelegítéséhez.

Pakoljunk külön bébiételt, megfelelő mennyiségű vizet, teát, vagy gyümölcslevet – lehetőség szerint hozzáadott cukrot, tartósítószereket nem tartalmazó termékeket válasszunk gyermekünk számára. A Magyarországon készült, Csupajó bébiételek például segítenek nekünk abban, hogy babáink a koruknak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot fogyasszák. Az Univer által gyártott bébiételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje- és tejcukor allergéneket. Nagyobb gyermekünknek készítsünk elő egy kevés, előre megmosott, feldarabolt gyümölcsöt, egészséges falatkákat, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, valamint sok folyadékot.

Érdemes nedves törlőkendőt is magunkkal vinni, így könnyen letörölhetjük az étkezés „maradványait” gyermekünkről. Csomagoljunk gyermek evőeszközt, előkéket is, hogy minél több ismerős „kellék” vegye körül bébinket. Természetesen ne felejtsük otthon a pelenkákat és egyéb bébikellékeket sem, de csak a szükséges mennyiséget vigyük magunkkal.

Ha repülővel utazunk

Ha gyermekünkkel a repülést választjuk, fontos, hogy időben kiérjünk a repülőtérre, hiszen a legtöbb légitársaság a kisebb gyermekekkel utazókat hívja először a fedélzetre. Érdemes utánanézni a fedélzetre felvihető folyadék mennyiségéről, hiszen a bébiétel is folyadéknak minősülhet. A gyermekek általában élvezik a repülést, csupán a le- és felszálláskor jelentkező fülzúgás jelenthet gondot.

Utazás a babával

Nem kell magunkkal vinni az egész háztartást

Érdemes az utazást megelőzően tájékozódni, hogy szállásunk bababarát hely-e. Nagyon sok vendéglátóhelyen biztosítanak extra szolgáltatásokat a bébiknek és pici gyerekeknek. Ha bababarát szállást találunk, otthon hagyhatjuk a fürdetőkádat, babakocsit, egyéb – sok helyet foglaló – kellékeket.

Némi előrelátással, szervezéssel a gyermekkel való utazás nem okoz gondot, hanem tartalmas és emlékezetes kikapcsolódás lesz az egész család számára.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top