Család

A 9 legjobb könyv babaváráshoz

A várandós anyukák számtalan könyv közül válogatva tanulhatják a babavárást. A sokféleségben azonban sokszor nehéz eligazodni. Mi most összegyűjtöttük a leghasznosabb kiadványokat, amelyek nem hiányozhatnak egy kismama könyvespolcáról sem.
                                           Testi-lelki változások, a terhesség segítője

A 9 legjobb könyv babaváráshoz1. A Kismama terheskönyve  (Sanoma Budapest, 2008)                     
Szerkesztette: W. Ungváry Renáta, a Kismama magazin szerkesztője

Egy mindenre jól használható kézikönyv, amely végigkísér a várandósság 40 hetén, részletesen elmondja, milyen váratlan helyzetekre, problémákra készülj fel, miket egyél, hogyan mozogj. Felkészít a szülésre, szót ejt az apák feladatairól, arról, hogyan és mikor számíts a párodra. A szülés fejezete tárgyalja a speciális lehetőségeket, a problémákat és a szülés szakaszait. A képekkel gazdagon illusztrált könyv az újszülött ellátásához is ad segítséget. Jól tagolt, barátságos hangvételű kézikönyv – jó társad a 9 hónapra!
3900,–  

 

A 9 legjobb könyv babaváráshoz2. Az a 9 hónap – Útmutató leendő anyáknak és apáknak                  
(Park Könyvkiadó, 2007)

Tudományos részletességgel tárgyalja a várandósság időszakát. Havonta követi nyomon a kismama testének változását, segít a megfelelő mozgás és étkezés kiválasztásában, konkrét recepteket és mozdulatsorokat ajánl. Áttekinthető szerkesztése miatt könnyen követhető, praktikus segítőtárs, olyan, ami nem hagyja magára a kismamát a szüléskor, hanem további segítséget ad a gyermekágyi időszakra is. Azoknak a szülőknek, akik semmit nem akarnak a véletlenre bízni!
6000,–

A 9 legjobb könyv babaváráshoz3. Kenéz Kira: Várandósok könyve – 40 hét, amiről tudnod kell!              
(LPI Produkciós Iroda, 2006)

A várandósság időszaka egy anyuka szemével, megélt tapasztalatok alapján összeállított útmutató, amely kézzelfogható segítséget ad. A szakmai hitelesség záloga a könyv gyakorló orvosokból álló szaklektorcsapata. Keretes írásokban konkrét és praktikus tanácsokat kaphat a kismama, tájékozódhat a baba fejlődésének állomásairól, az időszakra ajánlott mozgásformákról, a különböző vizsgálatok menetéről és eredményéről. A könyv nagy erénye, hogy a hazai viszonyok között is praktikusan használható.
2950,–

A 9 legjobb könyv babaváráshoz4. Deepak Chopra: Az élet mágikus kezdete – Holisztikus kézikönyv a várandóssághoz és a gyermekszüléshez
(Édesvíz Kiadó, 2006)                                                                                

Jógatréner, dúla és holisztikus gyógyítók állították össze a könyvet, amely talán a legvarázslatosabb útmutató a várandósság idejére. Az ájurvéda ötezer éves bölcsességére épülő, de a nyugati tudomány legfrissebb kutatási eredményeit felhasználó könyv egységesen tekinti az anyát, testi-lelki, spirituális működését, a magzattal való legmélyebb, legbensőbb kapcsolatát. Használható, praktikus tanácsokat ad a terhesség idején jelentkező kisebb-nagyobb testi tünetek enyhítésére. Külön fejezet foglalkozik a szüléssel és a gyermekágyi időszakkal.
2590,–

                                                            Felkészülés a szülésre

A 9 legjobb könyv babaváráshoz5. Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez                                                 
(Jaffa Kiadó, 2006)

A szerző a világ egyik legismertebb bábája, évtizedek óta vezet szüléseket, a természetes, hüvelyi szülés apostola. Könyve a legteljesebb segítség a szülés megismeréséhez. Ina az általa vezetett szülések történetével ismerteti meg az olvasókat, de betekintést nyújt a szülés módozataiba, ismerteti a szülés szakaszait, foglalkozik a fájdalom szerepével és a fájdalomcsillapítás lehetőségeivel. Könyve varázslatos olvasmány az élet kezdetéről.
2940,–

A 9 legjobb könyv babaváráshoz6. Marie F. Mongan: Szülés, ahol én irányítok!                                     
(Sanoma Budapest Kiadó, 2009)

Egy új módszer leírása a most megjelent könyv, amely arra ösztönzi az anyukákat, hogy ne csak ott legyenek, hanem irányítsanak is a szülés folyamán. Alakítsák úgy a történéseket, ahogy nekik és a kisbabájuknak a legmegfelelőbb. A hipnoszülés módszere abban segít, hogy a félelmek leküzdésével, a test görcseinek feloldásával az anyukák képesek legyenek a gyöngéd szülés megvalósítására. A természetes, örömteli szüléshez minden anyukának joga van.
3300,–

                                                              A derűs babaváráshoz

A 9 legjobb könyv babaváráshoz7. Barátnőim a terhességről – Amit inkább nem az orvostól kérdeznél       
(Park Könyvkiadó, 2004)

Akkor nincs semmi baj, ha kellő öniróniával tudod kezelni a gondokat, az aggodalmat vagy éppen az elnehezedő testedet. Ez a könyv ebben segít. Számtalan, a terhességgel kapcsolatos probléma, gondolat és aggodalom kerül egészen újfajta megvilágításba a négygyermekes anyuka könyvében A szülőszoba veteránja tanácsait igazán magadénak érezheted, hiszen nem kutatási eredmények igazolták hasznosságát, hanem maga az élet. Kacagtató babavárás a javából!
2500,–

A 9 legjobb könyv babaváráshoz8. Willy Breinholst: Hahó, megérkeztem!                                                     
(Szukits Kiadó)

Alig várod már, hogy a kisbabádat a kezedben tarthasd? Addig még van egy kis idő, de vajon azon gondolkodtál már, mit mondana most neked, ha úgy igazán elmondhatná? A szórakoztató kis könyv a baba szemszögéből követi végig „onnan bentről” a varázslatos 9 hónap eseményeit. Mit érezhet a babád, ha egy korty gint iszol? Milyen az neki, ha pityeregsz? Hogyan készülődik ő a nagy találkozásra a szülés perceiben? A bájos könyv a világ egyik legnépszerűbb babakönyvecskéje.
1590,–

                                                              Az a 9 hónap képekben

A 9 legjobb könyv babaváráshoz9. Csodálatos utazás: a fogantatástól a születésig
(Imix-Hungary Kft., 2007)

A gazdagon illusztrált album a fogantatás pillanatától mutatja be a magzat méhen belüli növekedését. Egyedülálló, káprázatos felvételek egy csodálatos és titokzatos világból. A könyv bemutatja a különböző szervek kialakulását, fejlődését a szívdobbanástól a lábacskák, kezecskék első mozdulásáig. A kismama napról napra követheti a szíve alatti élet alakulását. Anyukáknak, akik türelmetlenül várják, hogy végre megismerkedhessenek a bennük fejlődő kicsi élettel.
8980,–

A babaváráshoz számtalan olvasnivalót, köztük az itt bemutatottakat is megtalálhatod a Polc.hu oldalain!
Katt ide! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top