Család

Gabi, a bababőr szakértője

Az "újdonsült" családokban nagy öröm, és legalább ilyen mértékű aggódás veszi körül a csecsemőket. Rengeteg kérdés vetődik fel a kisgyermekes szülők fejében. A baba táplálását követő legfontosabb aggódás a bababőr ápolását övezi.

Kinél ne merült volna fel kérdésként, hogy mivel fürdesse a babát, melyik a megfelelő popsikrém, vagy mivel mossa kisbabája haját?!

Mindannyian tudjuk, hogy a baba bőre nemcsak védelmet nyújt, hanem fontos érzékszerv, mely a kicsi közérzetét befolyásolja. A csecsemő érzékeny bőre folyamatosan fizikai és kémiai ingereknek van kitéve. A helyes ápolás fokozza a babák jó közérzetét és biztosítja, hogy folyamatosan egészséges legyen a bőrük.

Mit tehetünk azért, hogy gyermekünk mindig mosolygós legyen?

Az esti fürdetés előtt a legfontosabb feladatunk a bababőr alapos megtisztítása a káros, irritáló és a pórusokat eltömő szennyeződésektől. Erre a legalkalmasabbak a baba korának megfelelő babaápoló készítmények.

A korábban gyakran alkalmazott melegvíz és a szappan a szennyeződéssel együtt a bőrt védő természetes zsírokat is eltávolítja. Ez a csecsemőnél azért jelent problémát, mert a babák bőre kevesebb faggyút termel, és könnyen kiszáradhat és érdessé válhat a fürdést követően.

Érdemes minden fürdés során olyan pH semleges és szappanmentes, kellemes illatú fürdetőt használni, mint például a Gabi fürdető.

A babák fürdetésekor ne feledkezzünk meg a fejbőr és a haj megmosásáról sem! A Gabi Szappanmentes sampon nemcsak gyengéden és alaposan tisztít, de ápolja is a fejbőrt.

Gabi, a bababőr szakértője

A fürdetés alatt kialakult jó hangulatot tartóssá tehetjük azzal, ha a baba bőrének szárazra törlését követően bekenjük testápolóval a kicsi testét. A testápoló zsíranyagai megújítják a bőr védőrétegét és a Gabi krémes testápolói vitaminokkal is kényeztetik a bababőrt.

A baba körüli napi rutin kiemelt és gyakran ismétlődő eseménye a pelenkázás. A pelenka alatt a bőr nap mint nap irritációnak van kitéve és szennyeződik. Éppen ezért fontos, hogy gyakran váltsuk a pelenkát és használjunk popsikrémet. A popsikrémek megakadályozzák, hogy a bőr kipirosodjon, felázzon és ezáltal felülfertőződjön. A zsíros, víztaszító popsikenőcsök megvédik a bőrt a pelenka tartalmának irritáló hatásától. A bőrregeneráló hatású színezék- és illatmentes Popsivédőkrém tökéletes ápolást biztosít a babapopsi számára.

Nem szabad megfeledkezni a babák arcbőrének ápolásáról sem. Jó esetben csak időszakosan fordulnak elő a babák arcán apró piros foltocskák. Ennek megszüntetésére a túlságosan zsíros védőkrémek vagy olajak nem megfelelőek, használjunk inkább könnyen beszívódó bőrápolókrémet, mint például a Gabi lanolinos krém vagy a Gabi arc- és testápolókrém.

Gabi, a bababőr szakértője

És hogy mit tehetünk még babánk jobb közérzetéért?

Gabi, a bababőr szakértőjeNagy melegben az izzadásra hajlamos bőrfelületeket babahintőporral lehet vékonyan beszórni. Használhatunk Gabi Finom Babapúdert, amely különleges összetételénél fogva kevésbé porzik, így csökkenti a belégzés veszélyét a babák számára.

Ugye, mindenki hallott már a babamasszázs jótékony hatásáról? Mindannyian tudjuk, hogy minden egyes érintésnek és simogatásnak ereje van. Érdemes tehát minden fürdetés után 10-15 percet szánni a babamasszázsra. Masszírozáshoz mindenképpen használjunk babaolajat.

A Gabi Finom Babaolaj segít megőrízni a csecsemők bőrének rugalmasságát és puhaságát.

A Gabi termékeket kifejezetten csecsemők számára fejlesztik, minőségük garantált, ezért használatuk minden korosztály számára ajánlott. Valamennyi Gabi terméket a Heim Pál Gyermekkórház szakemberei tesztelték.

Továbi információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top