Család

Tilos a szomszéd gyerekekre vigyázni!

Nem vigyázhat tovább szomszédai gyerekeire reggelente az iskolabusz megérkeztéig egy anya az Egyesült Államokban, mert ez a szabályok szerint engedély nélküli magánnapközinek minősül.

Alig kezdődött el az iskolaév, máris figyelmeztető levelet kapott Michigan állam illetékes hatóságától egy amerikai anya. A szigorú intés szerint nem minősül puszta szívességnek, hogy vigyáz a szomszédok csemetéire, és ha folytatja, azzal törvényt sért – írja a Magyar Távirati Iroda.
A vonatkozó michigani regula szerint ugyanis senki nem felügyelhet nem rokon gyerekekre az otthonában rendszeresen évente 4 hétnél hosszabb ideig, hacsak nincs érvényes óvoda- vagy napközi-üzemeltetési engedélye.
A 35 éves anya azonnal telefonált a hivatalnak és elmagyarázta, hogy csupán 3 gyermekre vigyáz, akik baráti szomszédainak csemetéi, korábban kölcsönösen felügyeltek egymás kicsinyeire, és nem pénzért teszi, amit tesz. A figyelmeztető levél után viszont azonnal felhagyott a gyerekmegőrzéssel. Az ügyről értesült az állam kormányzója, Jennifer Granholm is, aki azonnal kezdeményezte a törvény megváltoztatását.
Az anyukának egyébként úgy tűnik, nemcsak baráti szomszédai vannak. A hatóságot ugyanis egy jóindulatú szomszéd értesítette – feltehetően nem azok közül, akiknek a nő a gyerekeire vigyáz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top