Család

Egy anyuka naplójából

Már annyira megszoktuk a hóesést, hogy a 2,5 éves Marci fiam azonnal sírva fakadt, amikor reggel kinézve az ablakon, észrevette, hogy zuhog az eső, és a hóemberünk helyén csak egy csúnya tócsa áll. Erre persze a 6 hónapos Kata is rázendített, és majdnem egy órám ment el azzal, hogy próbáltam őket megnyugtatni.

Hát így indult a nap. A reggeli ezután már sokkal vidámabbra sikerült, mert megígértem Marcinak, hogy kaja után felhúzzuk a gumicsizmát, a hétmérföldest, és irány a játszótér.

Kata reggelire csak anyatejet kapott, Marci viszont örömmel majszolta a vajas kenyeret, néhány szelet paradicsommal. Sajnos ezek a most kapható paradicsomok ízre nem az igaziak, de arra, hogy a gyerek jól végigcsepegtesse a ruháján egyszerűen tökéletesek.

Egy anyuka naplójából

 

Átöltözés. Persze egyébként is át kellett volna öltözni a játszótérre, de azért legalább itthon még a délutánt kibírhatott volna a sárga póló. Nem így történt, paradicsomosan repült a szennyesbe.

Már majdnem fél tíz volt mire felöltözve elindultunk birtokba venni a játszóteret. Szerencsére az eső elállt, picit még a napocska is kisütött, így annyira nem vettem a szívemre, hogy a gyerek egyből beleugrott az első pocsolyába, ami szembe jött. Arra gondoltam, hogy még szerencse, hogy Kata egyelőre nem tud utána szaladni. Ő békésen szunyókál a meleg takarója alatt, a babakocsiban.
Vannak még apró örömök.

Homokosan, sarasan, mondhatni nagyon – nagyon piszkosan sikerült csak Marcit hazacipelnem, de a ragyogó boldog mosolya mindent megért. Olyan önfeledten játszott egész délelőtt, hogy ebéd után azonnal álomba zuhant. Nem sokkal utána a jóllakott Kata is elszenderült, ezért úgy döntöttem jöhet a nagymosás, hiszen az elmúlt napokban sem használtak kevesebb ruhát a csöppségeim, mint ma. Szóval bevetettem magam a ruhakupac közé és összeválogattam a picurkák ruhácskáit. Teafolt, kakaófolt, gyümölcslé, és még ki tudja mi tarkította az apró ruhadarabokat. Persze nem aggódtam, mert én már egy ideje a „gyöngyöket” hívom segítségül, amelyek kíméletlenek a foltokkal, de kíméletesek az érzékeny bőrhöz.

 

Elárulom a titkom:

A „Pearls”, azaz „gyöngyök” szó arra az új és egyedülálló technológiára utal, aminek eredményeképpen az aloe vera mikroszkopikus méretű gyöngyökbe töltve kerül bele a mosószerbe. A gyöngyök a mosás során védik az aloe verát a feloldódástól, és az csak akkor szabadul fel, amikor viselés közben mechanikai hatás éri a ruhát, például a bőrünkhöz dörzsölődik.

Azért nem kell megijedni, mert ez a dörzsölődés valójában azt jelenti, hogy simogatja a babáim érzékeny bőrét.

 

Mit használok?

Természetesen a speciálisan az érzékeny bőr különleges igényeihez kifejlesztett, bőrgyógyászatilag tesztelt, kiváló teljesítményű Persil Sensitive Aloe Vera mosószert és Silan Sensitive Aloe Vera&Pearls öblítőt, amelyek végtelenül gyengédek a gyermekeim érzékeny bőréhez, és lágy illatukkal elvarázsolnak, miközben makulátlanul tisztára mossák a ruháimat.

Egy anyuka naplójából

 

 

Miután elindítottam a mosást nekiültem ennek a néhány sornak, de már úgy hallom Kata ébred, elérkezett az újabb etetés ideje. Na, rohannom kell, holnap folytatom…

 

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top