Család

És mégis mozog a család!

Ha már unjátok a hagyományos természetjárós kirándulásokat, ám szeretnétek egy izgalmas, ismeretszerzésben is bővelkedő élménnyel meglepni gyermeketeket, akkornézzetek szét Magyarország tíz kalandparkjának valamelyikében.

És mégis mozog a család!A kalandparkok a Dunántúli-középhegységben valamint Észak-Magyarországon, a Mátrában és a Bükkben tanyáznak. Többségük szorosan kapcsolódik valamely kiemelkedő természetvédelmi területhez is (pl. Bükki Nemzeti Park vagy a Mecseki Tájvédelmi Körzet).

Ezeken a helyeken a család szinte minden tagja számára találtok lehetőséget arra, hogy feledhetetlen testi-lelki kikapcsolódásban lehessen része.

A hagyományosa programok mellett (pl. tereplovaglás, horgászás, állatsimogató) az extrémebb mozgásformákat (pl. kötélpálya, quad, falmászás) is kipróbálhatjátok, és van olyan park, ahol mozgássérült családtagotok is bátran próbára teheti magát a speciálisan nekik kialakított pályákon.

A kalandparkok kétségtelenül legnagyobb érdeklődést kiváltó része az erdei drótkötélpálya, mely az izgalom fokozása mellett csodálatos panorámájú környezetben mozgatja meg a családot. Ezt nagyobb gyerekek (és bátrabb szülők) is igénybe vehetik, de vannak kifejezetten a kisebbek számár kiépített, könnyített pályák is.

Az apró-cseprők számára szinte minden kalandparkban van kialakított játszótér, kalandpálya, labirintus, lovaglási lehetőség és íjászat, de az újdonságra szomjazók kipróbálhatnak olyan élményeket is, amit például az extrém hinta vagy a vízidodzsem nyújt.

Ha pedig elfáradtatok, és egy kis lelki felfrissülésre vagy önismereti próbatételre vágytok, sétáljatok végig egy kelta fahoroszkóp-ösvényen, próbáljátok ki egy erdei labirintust, vagy ismerjétek meg, milyen lehet egy cinegeodúba belepottyanni. Madárperspektívából.

És mégis mozog a család!

És végül ne feledjétek: a kalandparkban fokozottan ügyeljetek egymásra, és mindig tartsátok be a védőfelszerelésre, felügyeletre és használatra vonatkozó biztonsági előírásokat. Kalandra fel!

www.mecsextrem.hu:

Izgalmas kötélpályák, színes játszóház, lovaglás és megannyi izgalmas lehetőség várja az egész családot a festői Mecsekben található Kalandparkban.

www.oko-park.hu:

Az Öko-Park területén található Kalandpark élménypályái, természetes sziklán kialakított különböző nehézségű mászóútjai, valamint mászófala felejthetetlen élményt nyújtanak az egész család számára.

kalandpark.lap.hu:

Linkgyűjtemény sok-sok további parkhoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top