Család

Utazás a babával

A nyár közeledtével sok család gondolkodik el azon, érdemes-e pici gyerekkel útnak indulni. A jó hír, hogy megfelelő előkészületekkel igen kellemessé lehet tenni a túrát, így a kisgyermekes családoknak sem kell lemondani az utazással járó örömökről.

Utazás a babávalA babák számára a legfontosabb, hogy a napirendjüket tudjuk tartani – hiszen ez jelenti számukra a biztonságot. Az utazás során erről nem szabad megfeledkeznünk. Amíg a kisgyermek szopik, viszonylag könnyen megoldható az etetés. Ehhez a kismamának csupán egy nyugalmas helyre van szüksége. Fontos, hogy mozgó járműben ne próbálkozzunk az etetéssel, mivel rendkívül balesetveszélyes!

Ha autóval indulunk útnak

Ha autóval indulunk útnak, célszerű úgy megtervezni a túrát, hogy kényelmes időközönként megálljunk pihenni – így megfelelően tudjuk ellátni gyermekünket.

Érdemes olyan pihenőhelyet választani, ahol benzinkút, étterem is található, hogy mi magunk is felfrissülhessünk és szükség esetén segítséget kérjünk a személyzettől, például a bébiétel felmelegítéséhez. Pakoljunk külön bébiételt, megfelelő mennyiségű vizet, teát, vagy gyümölcslevet – lehetőség szerint hozzáadott cukrot, tartósítószereket nem tartalmazó termékeket válasszunk gyermekünk számára. A Magyarországon készült, Csupajó bébiételek például segítenek nekünk abban, hogy babáink a koruknak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot fogyasszák.

Az Univer által gyártott bébiételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje- és tejcukor allergéneket, viszont hatalmas választék, 34 különböző bébiétel, zöldség és desszert várja a babákat. Nagyobb gyermekünknek készítsünk elő egy kevés, előre megmosott, feldarabolt gyümölcsöt, egészséges falatkákat, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, valamint sok folyadékot.

Utazás a babával

Utazás a babávalNem kell magunkkal vinni az egész háztartást

Érdemes az utazást megelőzően tájékozódni, hogy szállásunk bababarát hely-e. Nagyon sok vendéglátóhelyen biztosítanak extra szolgáltatásokat a bébiknek és pici gyerekeknek.

Ha bababarát szállást találunk, otthon hagyhatjuk a fürdetőkádat, babakocsit, egyéb – sok helyet foglaló – kellékeket. Némi előrelátással, szervezéssel a gyermekkel való utazás nem okoz gondot, hanem tartalmas és emlékezetes kikapcsolódás lesz az egész család számára.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top