Család

Környezetbarát tábor gyerekeknek

Rendhagyó táborlehetőséggel várja a szünidőben az iskolásokat Nagykörű település, ahol interaktív és játékos formában tanítják korunk fiataljait a környezettudatos életmódra és a Tisza menti élővilág természeti védelmére.

Környezettünk védelme, a természeti értékek megőrzése, a megfelelő magatartásformák elsajátítása korunk közkedvelt beszédtémái. A Nagykörűért Alapítvány úgy döntött, hogy környezettudatosabb szemléletet alakít ki különböző programok segítségével a fiatal generációban annak érdekében, hogy a térség természeti értékeit megőrizhessük a jövő generációinak.

A Nagykörűért Alapítvány a WWF Magyarország együttműködésével idén 10 környezetismereti és környezetvédelmi tábort indít Magyarország cseresznyéskertjében, Nagykörűben. A civil szervezet a „Környezettudatos nevelés és fenntarthatóság pedagógiája” pályázati felhívásra benyújtott „Környezetbarát tábor, Nagykörű” című anyagával nyert támogatást a ma nagyon is égető témára épülő tábor megszervezésére.

A táborozás során a fiatalok megismerhetik és elsajátíthatják azokat a viselkedésformákat, amelyek segítségével maguk is aktív szereplőjévé válhatnak a fenntartható fejlődés megvalósításának. Ők jelentik ugyanis a jövő fogyasztóját, ezért oktatásuk, szemléletük formálása meghatározó annak érdekében, hogy hazánkban is nagyobb teret kapjon a zöld gondolkodásmód.

Környezetbarát tábor gyerekeknek

A program során a gyerekek izgalmas kalandok útján kaphatnak választ a környezetvédelem alapkérdéseire, megismerhetik a tiszai, Tisza menti élővilágot és a fenntartható fejlődés ismeretanyagát, valamint változatos programokon – íjászat, lovaglás, evezés, kirándulás – vehetnek részt és tehetik magukat próbára. Mindemellett természetesen környezetbarát, egészséges, helyi élelmiszerekkel ízesítik meg a táborszervezők a programokban és feladatokban dús napjaikat.

A nagykörűi táborban felejthetetlen élmények, izgalmas kalandok, csábító programok várják a természetet kedvelő diákokat. Izgalmas élmények keretén belül interaktív módon sajátíthatják el a résztvevők az új ismereteket. A foglalkozásokat szakképzett pedagógusok és környezeti szakemberek tartják. Az izgalmas programok mellett napi ötszöri étkezés biztosított, az ételek elsősorban helyi, környezetbarát és egészséges termékek felhasználásával készülnek.

Ízelítő a programokból:
– terepi környezetbarát foglalkozás,
– farmlátogatás,
– kenuzás,
– lovaglás,
– kézműves-foglalkozás,
– kerékpártúra,
– agyagozás,
– íjászat.

A tábor során fényképekből, terepen gyűjtött anyagokból, rajzokból, feljegyzésekből a gyerekek elkészítik saját „Tábori emlékeim” albumaikat, amelyeket a kézműves-foglalkozáson készített emléktárgyakkal együtt hazavihetnek. Mi több, a szülők az internet segítségével mindennap megnézhetik a csemetéikről készült fotókat.

További információt itt olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top