Család

Apának lenni a legfontosabb

Egy amerikai felmérés eredményei szerint a helyiek többsége úgy látja, apának lenni az egyik legfontosabb szerep a férfiak életében. A nők anyaszerepét a megkérdezettek közel háromnegyede véli alapvetőnek.

A Rasmussen Reports apák napja alkalmából készített felmérése szerint az amerikai felnőttek 71 százaléka véli úgy, hogy egy modern férfi életében a legfontosabb szerep az apaszerep kell, hogy legyen. A megkérdezetteknek csak 12 százaléka nem értett egyet az állítással, míg 17 százalék bizonytalan volt a kérdésben. A nőkre vonatkozóan a megkérdezettek 64 százalék véli úgy, hogy egy nő életében anyának lenni a legfontosabb.

Apának lenni a legfontosabb


Apák napja

A legtöbb országban, köztük az Egyesült Államokban és Magyarországon is hagyományosan június harmadik vasárnapján ünneplik az apák napját, míg az anyák napját Magyarországon május első, az Egyesült Államokban május második vasárnapján tartják. A kutatás szerint a válaszadók 16 százaléka érzi, hogy az apák napja az egyik legfontosabb, míg 19 százaléka, hogy az egyik legkevésbé fontos ünnep. A megkérdezettek 60 százaléka a két véglet közé sorolná az apák ünneplésének jelentőségét. A Rasmussen egy korábbi felmérése szerint az anyák napját az amerikaiak 34 százaléka tekinti az egyik legfontosabb ünnepnek.

A kutatás szerint a válaszadók 64 százaléka meglátogatta, míg 68 százaléka ajándékkal is meglepte édesapját a jeles napon.

Egy szülő, két szülő

A felmérés során arra is rákérdeztek, mennyire tartják fontosnak a válaszadók, hogy a gyerekek kétszülős háztartásban nőjenek fel. Az amerikaiak 80 százaléka látja úgy, egy gyerek életében rendkívül fontos, hogy mindkét szülőjével nőjön föl, míg 72 százalék úgy véli, azok a gyerekek, akik kétszülős háztartásban nevelkednek, előnnyel indulnak a csonka családban felnőtt társaikkal szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top