Család

Vigyázz, kész, tanév!

Lassan véget ér a nyár. A gyerekek visszatérnek a táborokból és a nagymamáktól, mert indul az újabb tanév. A visszazökkenést a dolgos hétköznapokba a taneszközök beszerzése jelenti. Rázósnak ígérkezik.

Vigyázz, kész, tanév!
Látva gyerkőcünk végtelennek tűnő tanszerlistáját, enyhe aggodalom kerít hatalmába. Nemcsak a listán felbukkanó furcsa kérések láttán, hanem a lelki szemeim előtt megjelenő végösszeg miatt is.

Valahogy mindig úgy alakul, hogy a nagyobbik gyerektől visszamaradt dolgok, mint a körző, vonalzó és ceruza sohasem olyan fajtájúak, alakúak és típusúak, amilyeneket az iskola elvár tőlünk.

Így a lakásban lévő negyvenkettedik piros filctoll mellé kénytelenek vagyunk megvásárolni a negyvenharmadikat is. De mit tehetünk, hisz a legfontosabb, hogy csemeténk semmiben ne szenvedjen hiányt. Indul tehát a nagy beszerzőkörút.

Vigyázz, kész, tanév!Belépve az Auchanba, szinte eláll a lélegzetem. Megszámlálhatatlanul sorakoznak egymás mellett a taneszközökkel roskadozó polcok. Lista a kézbe, és már vesszük is sorra, hogy mire is van szükség. Egy csapásra gyerekjátékká válik a vásárlás. A csíkos és kockás füzetek, már a kosárban pihennek, csakúgy, mint a szivárvány minden színét magában foglaló toll- és ceruza készlet.

A könyvborító legyen áttetsző? Nem probléma. Jobb is így, hiszen az elsős nem tud olvasni, címlapról kell felismernie a könyveit. Megvan a háromféle rajzlap és a krepp papír is, bár azt nem tudom, miért van szükség kétoldalas origami hajtogatólapra.

Már a következő sor elején járunk, mikor szalad hozzám a gyerek a tizenkét gombos vízfesték készlettel és a mesefigurás technika dobozzal. Ilyen lelkesnek is rég láttam, valószínűleg a vásárlás végén beígért iskolatáska villanyozta fel ennyire.

Vigyázz, kész, tanév!Aztán húsz percet töltünk csak a táskák között, mert nem tud választani. Végül a Star Warsos lesz a befutó, büszkén vonul vele a ruhásrészlegen, mert még eszembe jut, hogy ünneplőre és tornafelszerelésre is szükség van.

Tornanadrágból sötétkék, míg cipőből fehér talpú, tépőzáras kell, hogy ne hagyjon nyomot a parkettán, és gyorsan elkészüljön a csengő megszólalása előtt. Ünneplőből a sztenderd feketenadrág, fehér ing kombináció az előírt, de lehet pár számmal nagyobb, hogy kitartson jövőre is.

Büszkén jövök ki az áruházból. Elégedetten nyugtázom, hogy gyorsan és kedvező áron sikerült mindent beszereznem. Azt hiszem jövőre is az Auchant választom.

Te milyen iskolakezdő szülő vagy? KATT IDE és nézd meg! >>>

További részletekért kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top