Család

Gyerekszoba egyénre szabva

A gyerekszoba valójában az élet színpada, ahol a gyerek a főszereplő: ő a hős, a királylány, kalóz vagy sellő, olykor pedig anyu, apu.

– A gyerekek egyéniségéhez kialakított mesevilágot idéző gyerekszoba nemcsak egyedi és szép, hanem az egészséges lelki fejlődést is szolgálja – vallja Kovács Helén gyerekszoba-dizájner. És ez nem pénzkérdés – tette hozzá.

Ha fiú, kék, ha lány, rózsaszín?

Máig divat, hogy a gyerekszoba kék vagy rózsaszínű attól függően, hogy kislány vagy kisfiú lesz a lakója. Azonban a hasonló sablonos megoldások éppen a legfontosabbat nem veszik figyelembe: a gyereket.

A gyerekszoba legfontosabb feladata, hogy biztonságot és stabilitást nyújtson a gyerekek számára, ahol boldogan, önfeledten játszhatnak. Kisgyermekkorban a gyerekek szívesen bújnak bele kedvenc mesehőseik bőrébe.

Gyerekszoba galéria

E játékok amellett, hogy remek szórakozások, a kicsik indulatainak, érzelmeinek levezetését is szolgálják. Ők a játékon keresztül szerzik a világról első ismereteiket, dolgozzák fel a velük történteket. Ezt segíti, ennek ad teret a megfelelően kialakított gyerekszoba.

A fantáziadús, kreatív gyerekszoba nem luxus

Kis fantáziával, kreativitással és kézügyességgel magunk is csodás dolgokat varázsolhatunk gyermekünknek. Festhetjük akár saját kezünkkel a falat és a bútorokat. A közös tervezgetés, alkotás és barkácsolás a szülővel való kapcsolatot is elmélyítheti, kedvező irányban befolyásolhatja. De már az is nagyon nagy lépés, ha egy falat, vagy csak egy kis „mesesarkot” alakítunk ki.

Gyerekszoba galéria

Persze aki szeretné, kérheti gyerekszoba-dizájner segítségét is. A szakember a szoba kis tulajdonosának személyisége ismeretében és igényeinek megfelelően megálmodja, milyen legyen a szoba, majd akár meg is valósítja azt a falak festésétől a bútorgyártáson át akár az egyedi szőnyegek szövéséig. Nem létezik lehetetlen.

– A gyerekszoba-kultúra még gyerekcipőben jár hazánkban: ma még többnyire szürke és rideg vagy sablonos a gyerekszobák többsége. Bízom benne, hogy Magyarországon is elterjed és egyre több lesz a gyerekek egyéniségéhez illeszkedő, fantáziadús és színes gyerekszoba – mondta Kovács Helén gyerekszoba-tervező.

Még több fantáziadús gyerekszoba galériánkban:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top