Család

Naponta egy gyermeket hagynak el a szülei

Naponta legalább egy kisgyermeket hagynak el a szülei, mert nem tudnak gondoskodni róla. A kicsiknek gyakran 2-4 évet kell várniuk, hogy új otthonra találjanak.

A tajvani Child Welfare League Foundation adatai szerint az elmúlt öt évben összesen 2407 kisgyermek került az alapítvány gondozásába, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 1,3-del nőtt a szüleik által elhagyott gyermekek száma az országban. Az alapítvány tapasztalatai szerint a szülők többnyire anyagi gondok miatt mondanak le gyermekeikről. Az alapítványt 2005 és 2010 között összesen több mint 3300-an keresték meg, hogy segítséget kérjenek gyermeknevelési gondjaik megoldásában.

Naponta egy gyermeket hagynak el a szülei

A Child Welfare felmérése szerint a gyermekek átlagosan 13 hónapos korukban kerülnek gondozásukba, a kicsiknek azonban átlag 2-4 évet kell várniuk, míg nevelőszülőkhöz kerülhetnek. Ennek oka vagy a gyerekek tartós betegsége, vagy hogy szüleik nehezen hozzák meg a döntést, amivel végleg lemondanak róluk. Az alapítvány a gyerekek sorsát ideiglenes befogadó családok rendszerének kiépítésével igyekszik megkönnyíteni.

 

Forrás: ELTE TáTK

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top