Család

A duci gyermek is lehet divatos

Mivel hazánkban minden harmadik gyermek elhízott, ezért sok szülőnek okoz gondot, hogy dundi csemetéjét csinosan öltöztesse.

Épp e probléma miatt döntött úgy egy kétségbeesett anyuka, hogy saját varrodát nyit, mert így duci kisfia végre divatos ruhákba bújhat.

Tény, hogy a súlyfelesleggel küzdő gyerekek számára az a legjobb, ha megtalálják hízásuk okát, és hatékonyan kezelik. Sok mozgással, egészséges étrenddel normalizálják súlyukat, hogy sem gyermekként, sem pedig felnőttként ne károsodjon egészségük a pluszkilók miatt. Ám ez egy hosszú folyamat, és roppant fontos, hogy míg idáig eljut egy család, a gyerek ne érezze kirekesztve magát az iskolában. Mert sajnos sok dundi így éli a mindennapjait. Nem tud olyan gyorsan futni, ügyesen tornázni, játszani, mint társai, ezért nem vesz részt aktívan a közösségben. Ráadásul pluszkilói miatt csak kinyúlt, bolyhos tréningnadrágban, pólóban tud iskolába járni. Manapság pedig sajnos igen sokat számítanak a külsőségek, ezért a duci gyermek sokszorosan hátrányos helyzetben, kirekesztve érzik magukat, és ahogy közelednek a kamaszkor felé, ez még több problémát okoz nekik.

A duci gyermek is lehet divatosTóthné Pálfi Gyöngyi kisfiával mindezeket megtapasztalta, és nem akart beletörődni ebbe a helyzetbe.

„A kisfiam, Bence pici korától dundibb volt az átlagnál. Ahogy növekedett, úgy vált egyre nehezebbé a helyzet, mert bármennyit jártam utána, nem tudtam megfelelő méretű ruhát vásárolni neki. A gyerekméret nem ment rá, a felnőtt darabok óriásiak voltak. Anyaként nem tudtam tétlenül nézni, hogy az amúgy is nehéz kamaszkort még az is tetézze, hogy gyermekem túlsúlya miatt ne tudjon jól öltözötten megjelenni az iskolában, bulikon, és még ezzel is további célponttá váljon az éles nyelvű gyerektársaknak. Úgy döntöttem, hogy felkarolom a duci gyerekek ügyét. Saját varrodát nyitottam, ahol 3 testmagasságban, és minden testmagassághoz 7-féle szélességi méretben (derékbőség: 82–129 cm) készítünk nadrágokat és felsőrészeket” – mondja Tóthné Pálfi Gyöngyi.

A ruhák német technológia alapján készülnek, hazai gyártásban, kiváló minőségben. A fazonok kialakításánál figyelembe vették az átlagtól eltérő testalkatot; a nagy pocakot, vastag combokat. A speciális szabásmintának köszönhetően akár több tíz kilóval is karcsúbbnak tűnik a kiskamasz, így határozottabb lesz a fellépése, magabiztosabbá válik. Ezáltal könnyebben elfogadja önmagát, ami a legfontosabb lépés ahhoz, hogy végül le tudja adni a súlyfelesleget, és egészséges felnőtté váljon.

További információ: www.dundyboy.eu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top