Család

Tejjel a rák ellen

Régi szlogen, de igaz: a tej élet, erő, egészség! Egy nemrégiben napvilágot látott kutatás eredményei azt igazolják, hogy azok a gyerekek, akik szoktak tejet inni, 40 százalékkal kevesebb eséllyel lehetnek bélrákban szenvedő betegek felnőtt korukban.
 Tejjel a rák ellen Olvass tovább!
A tej fogyaszt!

Habár a tejet manapság nagyon sok kritika éri, új-zélandi tudósok szerint napi két deci tej már jelentős segítséget nyújthat a betegség ellen. „Az eredmények alátámasztják, hogy – valószínűleg a rendszeres kalciumbevitelnek köszönhetően –  a gyerekkori rendszeres tejivás csökkentheti a belek elrákosodásának kockázatát” – mondta Brian Cox professzor, a kutatás vezetője. A szakértők úgy vélik, hogy a kalcium hatékony a rákos sejtek elpusztításában és olyan készleteket halmoz fel a szervezetben, amik segítenek távol tartani a betegséget.

Nem árt azonban óvatosnak lenni, hiszen sokan allergiásak a tejre. (Vigyázat, a tejallergia nem azonos a szintén sokat emlegetett laktózintoleranciával!) Gyermekkorban az egyik leggyakoribb táplálékallergén a tejfehérje. A korai tünetek között a tejivás vagy az allergiát kiváltó élelmiszer után néhány perccel jelentkező hányás, hasmenés, bőrkiütés, viszketés, kipirulás, orrfolyás szerepel, de súlyos esetben előfordulhat hirtelen vérnyomásesés, az ajak duzzanata vagy gégevizenyő is. A késleltetett tünetek a fogyasztás után 4–12 órával jelentkezhetnek. Ilyenkor fejfájás, székrekedés jelezheti, hogy gond van.

Forrás: http://www.medindia.net

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top