Család

Fül nélkül született a kisfiú

A kisfiú jobb fülének helyén csak egy csökevény látszott, és a hallása sem működött ezen az oldalon. Hatórás műtét során új fület kapott.
Fül nélkül született a kisfiú A pizza illatába is belehalhat

Féloldali mikroszómia a veleszületett rendellenesség neve, amellyel Ethan született. A betegség következtében a beteg arcvonásai nem teljesen alakulnak ki az egyik oldalon: ez szem-, fül- és állkapocs-rendellenességeket okozhat.

A kisfiút nagyon zavarta a fogyatékossága, és a betegsége miatt egyre szégyenlősebb lett. Most, kilencévesen került fizikailag megfelelő állapotba a műtétre, melynek során a mellkasából vettek ki porcot a hiányzó fülkagyló számára. Fájdalmas beavatkozás volt, de a fiú nagyon örül az eredménynek és büszke az új fülére. Megjött az önbizalma is, a szülei is rendkívül boldogok, mert még sosem látták őt ilyen kiegyensúlyozottnak.

Ethannak Goldenhar-szindróma miatt nem fejlődött ki a füle
A Goldenhar-szindróma miatt nem
fejlődött ki a füle
Ma már büszke és kiegyensúlyozott kisfú
Ethan ma már büszke és kiegyen-
súlyozott kisfiú

 

Dr. Németh Tamás, fül-orr-gégész szakorvos szerint hazánkban is ritka betegségnek számít a féloldali mikroszómia. A plasztikai eljárások kevésbé sikeresek, helyette inkább műfület szoktak felhelyezni. Mivel kombinált fejlődési rendellenességről van szó, a hallójáratok sem alakulnak ki megfelelően. Ezt a problémát általában csontvezetéses rezgős készülékkel igyekeznek orvosolni.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top