Család

Fűszerkert és vasalás anyák napjára – A Nők Lapja Café ajándéktippjei jó gyereknek

Orgonaág mellé, barackfavirág-csokor helyett kreatív ötletek anyák napjára: vasalás, nevettető pasik és miniatűr fűszerkert. Íme, a Nők Lapja Café ajándéktippjei anyák napjára.

Fűszerkert és vasalás anyák napjára - A Nők Lapja Café ajándéktippjei jó gyereknekKészíts miniatűr fűszerkertet
Csak egy napos konyhaablak vagy erkély, egy balkonláda kell hozzá. Vásárolj fűszernövénytöveket, például rozmaringot, kakukkfüvet, bazsalikomot, mentát, zsályát, oreganót, petrezselymet vagy citromfüvet! Helyezd el az illatozó fűszernövényeket a ládában! Tűzz a fűszernövények közé néhány kedves, pálcikás dekorációt, a ládát pedig kösd át színes dekorszalaggal!

Vasalj!
Mert azt mindenki utálja csinálni, gondolj arra, hogy kiskorodban a pelenkádtól elkezdve az iskolai ünneplődig mindent ő vasalt. Így most te is simán kibírsz egy napot, amikor mindent kivasalsz helyette.

Feláshatod a virágoskertet és felcímkézheted a növényeket
Nem baj, ha van már neve a Piroskától, Böbétől kapott facsemetéknek és pünkösdi rózsáknak, az Ágitól kapott sétányrózsának. Ha édesanyád virágoskertje lassan egy botanikus kerttel is vetekszik, legyen minden a helyén! Kertészeti áruházban kapható műanyag „jelölőkkel” díszítsd vasárnap reggelre az ágyásokat! (Akkor az igazi, ha a „jelölőkön” szerepel a japánbirs származási helye, ültetés időpontja és latin neve is. Némi kutatómunkát igényel, de még van egy kis időd rá) 

Bónusz két óra vasárnap délután, amit együtt töltesz anyukáddal
De nem csak úgy sétálgattok a városba, vagy kimentek kertészkedni. Használd ezt a két órát arra, hogy megtanítsd a mamidat a Facebook használatára. Így már ő is aktív lesz a világhálón, és lájkolhatja az NLC híreit.

Fűszerkert és vasalás anyák napjára - A Nők Lapja Café ajándéktippjei jó gyereknekCsápolás X-Faktorra
A negyven feletti nők egyszerűen imádták az X-Faktor sztárjait. Mivel a verseny decemberben véget ért, csak a lemezeken, esetleg egy-egy Fókusz-videóban „találkozhatnak” kedvenceikkel. Itt a lehetőség, hogy elvidd édesanyádat egy X-Faktor koncertre, ahol a 12 versenyzőből legalább 8 fellép. Csápoljatok együtt!
Következő X-Faktor-koncert: május 6.
Hol: Avocado Music Cafe & Restaurant Budapest
Belépő: helyszínen 3000 Ft.

Sarokpuhító
Tapasztalatból állítjuk, hogy az anyukák nagy része él-hal a pedikűrért, egy szuper sarokpuhító krémtől tuti boldog lesz. Ő is és a sarka is.

A nevetés – örök orvosság
Tíz anyukából legalább hét minden vasárnap este a képernyő elé tapad, hogy nevethessen a Heti Hetesen. Mivel a műsor felvétele élő közönség előtt történik, itt az alkalom, hogy vegyél két jegyet, hogy a mamid vágatlanul élvezhesse a humor nagyágyúit. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top