Család

Agytorna már egészen piciknek

Minden szülő álma, hogy az ő gyereke legyen a legokosabb és a legszebb. Míg a szépség nagy részben a genetikán múlik, addig a gyerkőc intelligenciájának fejlesztésében a szülők, nagyszülők és a környezet is nagy szerepet játszanak.

Az agytorna legjobb módja a játék! Már egészen pici kortól a szemkontaktus megteremtésével, csörgőkkel, majd a különböző készségfejlesztő játékokkal játszva könnyedén tornáztathatod a pici agyát. Ha jó előre tájékozódsz, akkor az időben odaadott készségfejlesztő játékokkal nagy hatást érhetsz el. Az interneten körbenézve hamar találsz kifejezetten a beszéd, a logika, a térbeli tájékozódás, vagy akár a finommotoros mozgásokat fejlesztő játékokat. Természetesen minden életkornak megvan a megfelelő játéka. Az egészen kicsiknek például az építőkockák, nagyobbaknak akár a különböző kirakók segítenek az agy megtornáztatásában.

Agytorna már egészen piciknek

 

Az egészséges fejlődéshez és okosodáshoz azonban a játékok mellett másra is szükség van. Az agy sejtjeit is táplálni kell ahhoz, hogy megfelelően működjenek. A megfelelő étrendnek tartalmaznia kell a szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Az egyik, az agy és az idegrendszer fejlődéséhez szükséges ásványi anyag a vas. Forrása főként a húsok és a belsőségek (pl. pirított máj, natúr sertésszelet stb.), zöldségekben és gyümölcsökben (pl. brokkoli, sárgabarack, aszalt gyümölcsök stb.) csak kis mennyiségben található.

Azonban nem adhatunk mindig hús hússal a gyereknek! A legoptimálisabb megoldás a Junior gyerekital. Nemcsak tápanyagokat, hanem értékes vasat és annak felszívódását segítő C-vitamint is tartalmaz. Napi 0,5 l tejalapú Junior gyerekital tartalmazza a napi vasszükséglet felét. Megfelelő vegyes táplálkozással kiegészítve könnyedén megadod kisgyermeked számára a szükséges napi 8 mg vasat.

Agytorna már egészen piciknek

 

A megfelelő vegyes, változatos étrend mellett, napi 0,5 l Junior gyerekitallal teljeskörűen gondoskodhatsz kisgyermeked fehérje-, kalcium- és vasbeviteléről.

 

További információk a Milupa Tancsadás vagy a Milupa Vaskalkulátor oldalakon.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top