Család

Nem adhatnak spermát a vörös hajúak

A világ legnagyobb spermabankja elutasítja a vörös hajú donornak jelentkezőket. Állítólag nem elég kapós a tőlük származó sperma.
Ő nem lehetne donor
Ő nem lehetne donor
Fotónk csak illusztráció

A Dániában működő Cryos intézet 65 országba szállít donorspermát. A vörös hajú férfiaktól származó spermára viszont csak Írországban van számottevő igény, egyébként meglehetősen ritkán választják: szinte csak akkor, ha a nő partnere is vörös, és szeretnék, ha a gyerek valamiben rá is hasonlítana.

Az intézetben jelenleg is 70 liter vörös hajú férfiaktól származó spermát tárolnak, ami a fentebb említett okokból nem fogy, ezért az illetékesek úgy döntöttek, hogy mostantól kezdve elutasítják a vörös hajú donorjelölteket. 

Ole Schou, az intézmény igazgatója a sajtónak nyilatkozva elárulta, hogy manapság a barna hajú, barna szemű donorok spermájára a legnagyobb az igény, különösen Olaszországban, Spanyolországban és Görögországban. A legnehezebben pedig indiai spermát lehet szerezni, mivel India betiltotta bizonyos esetekben a spermaadományozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top