Család

Pénzkérdés. De mi van a válaszokkal?

Az életünk során kevés olyan pont van, amikor azt mondhatjuk, hogy nem érintenek bennünket a pénzkérdések.

A gyermekkorunk még felhőtlenül telik. Ilyenkor a legfőbb problémánk, hogy hova tettük a játékunkat, vagy hogy milyen mesét hallunk este a szüleinktől. Aztán felnövünk, és vége a gondtalanságnak: különböző súlyú és természetű problémák egész özönével kell megküzdenünk. Először az osztályzataink miatt aggódunk, aztán a továbbtanulásunk miatt. Jön az első szerelem, lassan pedig az első munkahely. Aztán az otthonteremtés és a családalapítás. A lehető legnagyobb gonddal neveljük a gyerekeinket, velük sírunk és velük nevetünk. Amikor kirepülnek a fészekből, ismét új helyzetben találjuk magunkat. Lassan közelednek a nyugdíjas éveink.

Gyakorlatilag mindannyian a gyors felsorolás egyik fázisában vagyunk. Abban is egyetérthetünk, hogy felnőttkorunk minden szakaszában lényeges, hogy éppen hogy állunk anyagilag. Ezt mindannyian tudjuk. Abban viszont már sokkal bizonytalanabbak vagyunk, hogyan is kellene kezelni a pénzügyeinket. Hiszen ezt nem tanultuk az iskolában, és általában jó példákat sem igen látunk a környezetünkben, akiktől elleshetnénk a fogásokat.

Az RTL Klubon futó Pénzkérdés című műsorban csupa olyasmiről esik szó, melynek köze van a pénzügyeinkhez, de általában nincsenek vele tisztában az emberek.

Az epizódokból sokat megtudhatunk arról, hogyan lehet felépíteni a családi költségvetést, hogyan gondoskodhatunk családunk biztonságáról, és hogy hogyan érdemes kezelni megtakarításainkat,  befektetéseinket. Végül, de nem utolsósorban nagy figyelmet szentel a műsor az egészség témájának, beleértve a biztosítást és a megelőzést is. Az epizódokat a műsor weboldalán, a penzkerdes.hu oldalon is megnézhetjük. A műsor támogatója az AXA csoport Magyarország.

A problémákon egy műsor sajnos nem tud könnyíteni, de segíthet a megelőzésükben. A legfontosabb, hogy elhiggyük: előrelátással sok nyomasztó gondtól megóvhatjuk magunkat és családunkat. Hiszen ezek csak pénzkérdések.

Pénzkérdés. De mi van a válaszokkal?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top