Család

Hónapokig feküdt fejjel lefelé a kismama

Egyszerű, de annál kényelmetlenebb módszerrel előzték meg, hogy a fiatal nő elvetéljen.
Csak vécére kelhetett fel
Csak vécére kelhetett fel

A 29 éves angol nő, Donna Kelly korábban már kétszer is elvetélt. Újabb terhessége ötödik hónapjában járt, amikor a vizsgálatok azt mutatták, hogy a méhnyaka túlságosan gyenge, ez pedig újra vetéléshez vezethet. Az orvosok közölték a kismamával, hogy csak egyetlen megoldás létezik, hogy ki tudja hordani a gyermeket: a terhessége hátralévő heteiben a nap 24 órájában egy lábnál 45 fokban megemelt ágyban kell feküdnie.

Donna és Amelia
Donna és Amelia

Az asszony vállalta, amit az orvosok javasoltak. Tíz héten át a kényelmetlen ágyban tévézett, olvasott, evett és aludt, kizárólag akkor kelt fel, ha vécére kellett mennie. A nő saját bevallása szerint a első napokban nagyon rosszul érezte magát, ám egy idő után hozzászokott a ferde fekhelyhez, és bár gyakran unatkozott, mindig az járt a fejében, hogy a kellemetlenségek meg sem közelítik azt a fájdalmat, amit akkor érezne, ha elveszítené a gyermekét.

Donna végül a kiírt időpontnál 6 héttel korábban, sürgősségi császármetszéssel adott életet kislányának, Ameliának. A baba két hetet töltött inkubátorban, mostanra pedig már 17 hetes és teljesen egészséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top