Család

Facebookon kutatta fel elvesztett Rómeóját

Egy csók és egy boldog este – ennyi jutott a párnak, majd elvesztették egymást. A lány azonban nem nyugodott bele, és bevetve a közösségi hálót, a nyomába eredt. Bár ne tette volna.
Julia Cross Forrás: dailymail.co.uk
Julia Cross
Forrás: dailymail.co.uk

Hamisítatlan hollywoodi sztorinak indult: Julia Cross, az Új-Zélandról Londonba költözött 33 éves PR-asszisztens Ibizán ünnepelte barátnője esküvőjét, és az egyik bárban megismerkedett egy férfivel, aki humoros, felszabadult és szexi volt. Áttáncolták az éjszakát, beszélgettek, ölelkeztek, csókolóztak: minden csodásan alakult – egészen a búcsú pillanatáig. Julia ugyanis, ahogy a filmekben szokták, felírta egy papírszeletre a telefonszámát, és odaadta azt a férfinek, akiről csak annyit tudott, hogy Martinnak hívják, programozó, és ő is Londonban él.

Rossz telefonszámot adott

Az egyetlen bibi csak az volt: egy hamisítatlan Darwin-díjas húzással sikerült félreírnia saját mobilszámát (!), így lehetetlenné tette, hogy Martin felvegye vele a kapcsolatot. Ami még szebb a történetben: erre maga Julia is rájött, de természetesen csak másnap, amikor már nem volt mit tennie. Persze aztán már kapkodhatott fűhöz-fához, keresgélhetett a neten a Londonban élő többezernyi Martin között, de reménytelenül elveszítette a pasi nyomát.

Addig vergődött szegény Julia, míg barátai meg nem szánták, és pofonegyszerű módon, a Facebookon elindított oldallal igyekeztek megtalálni azt a bizonyos Martint. Lévén ők is píárosok, közös erővel sikerült akkora nyilvánosságot kerekíteni a Martin-vadász oldalnak, hogy még a brit bulvármédia is beszámolt a hajszáról. Mint Julia elmondta, bár nem ő találta ki a közösségi oldalon szervezett gerillakampányt, annyira megtetszett neki barátai kezdeményezése, hogy később örömmel állt a srác felkutatására szervezett PR-akció élére.

Jelentkezett Martin

Szolíd buli a haverokkal Forrás: dailymail.co.uk
Szolid buli a haverokkal
Forrás: dailymail.co.uk

Láss csodát: a bőszen dagasztott Facebook- és sajtókampány meg is tette a hatását, Martin (teljes nevén Martin O’Kane) hírt adott magáról, mégpedig stílusosan: a saját Twitter-oldalán jelentkezett. Bár ne tette volna. Kiderült ugyanis, hogy részéről egyáltalán nem olyan hőfokú a lángolás, mint Juliánál: egyszer ugyan küldött neki egy SMS-t (a rossz számra), de aztán nem sokat foglalkozott tovább a keresgéléssel, elkönyvelte magában, hogy ennyi volt a kaland. Sőt, azóta már van is egy új barátnője, akivel köszöni szépen, jól megvan, és ezen a helyzeten nem kíván változtatni.

Az angol sajtó persze alaposan kivesézte mind a sztorit, mind a megtalált szőke herceg személyét: a netet keresztül-kasul bejárták a fiatalember fotói, amiken különböző partikon pózol, jellemzően jobbnál jobb csajok társaságában, kezében az elmaradhatatlan koktélospohárral.

Martin nem vetette meg a szép nők társaságát Forrás: dailymail.co.uk
Martin nem vetette meg a szép nők társaságát
Forrás: dailymail.co.uk

A kijózanodás

Juliának egy álommal kevesebb maradt, viszont több hasznot is hozott számára az esemény. Egyrészt a munkaerőpiacon jelentősen felértékelődött a személye, hiszen a potenciális munkaadók számára akaratlanul is bebizonyította, hogy píárosként milyen kreatívan és kitartóan tudja alkalmazni a korszerű médiumokat, köztük az internetet és a közösségi oldalakat. Másrészt a titokzatos elveszített férfi helyett most már valódi, hús-vér rajongók felé fordíthatja figyelmét, akik talán többet látnak benne egy múló romantikus kalandnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top