Család

Megmentették a vér nélkül született kisbabát

Orvosai a halálból hozták vissza a kisfiút, aki úgy született meg, hogy nem volt vér a testében.

Tulajdonképpen halva született a kis Oliver Morgan, hiszen születése után 25 percig egyáltalán nem vert a szíve. A baba azonban az oxigénnek, a kitartó szívmasszázsnak és az életmentő vérátömlesztésnek köszönhetően csodák csodájára túlélte a kis híján katasztrófával végződött eseményeket, és ma már 15 hónaposan, boldog családi körben éli mindennapjait.

A 15 hónapos Oliver és családja
A 15 hónapos Oliver és családja
Fotó: thesun.co.uk

Oliver az orvosok szerint egy ritka rendellenességgel született, melynek szövődményeként a magzat vérellátása nem volt megfelelő. Amikor a várandósság 37. hetében a kismama méhében egy véna szétrobbant, a kismamát, aki vérben úszva ébredt, azonnal kórházba vitték, ahol megállapították, hogy a vér a babától származik. Ekkor császármetszést hajtottak végre, majd elkezdték az életmentő kezelést.

Oliver édesanyját az operáció előtt elaltatták, ezért csak később tudta meg, mi történt a babával. „Az orvosok azt mondták, még nem találkoztak ilyen bámulatos felépüléssel, amilyen Oliverrel történt. Nagyon féltek azonban, hogy a születés utáni problémák miatt agysérülést szenvedett, ezért egy speciális kezelés mellett döntöttek: néhány napra jó pár fokkal lecsökkentették a testhőmérsékletét, hogy gyorsabb legyen a véráram az agya és a szíve felé” – nyilatkozta nemrég az édesanya, aki a kezelés alatt anyatejével táplálta a babát egy, közvetlenül a gyomrába vezető csövön keresztül.

A kis túlélőt végül 11 nap után vihették haza a szülei, ahol azóta velük és hétéves bátyjával él együtt, és egészségesen fejlődik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top