Család

A felfedezés öröme

A gyerekek imádnak kreatívak lenni és használni a fantáziájukat. A játékok éppen ezt teszik lehetővé számukra, és fontos szerepet játszanak a gyerekek életének gazdagításában. Ha lehetőséget adunk a gyerekeknek arra, hogy kreatívak legyenek, azzal segítjük önbizalmuk kialakulását, és hogy büszkék legyenek saját találékonyságukra és teljesítményeikre.

A Fisher-Price a termékeit szakértők segítségével fejleszti, hogy mindig az életkorra jellemző, mozgás- és koordinációs készségnek megfelelő, inspiráló játékokat hozzanak létre a kicsik és szüleik legnagyobb örömére.

Óriási segítség a szülők számára, hogy a Fisher-Price a játékait korcsoportokra bontja le 1–3 hónapos  lépésenként, hiszen a babák minden hónapban új és új képességekre tesznek szert.
Egy 2 hónapos baba például már rugdos és hadonászik a karjaival, amikor izgatott. Olyan mozgást végez, mintha lépegetne. Megtalálja az előtte megszólaló hangot, rámosolyog az emberekre és „kommunikál” velük ezen a módon. Ebben a korban olyan játékokra van szüksége, melyek mozgásra bátorítják. Pl.: a Fisher-Price Csüngő plüssmajom. Mókás plüssmajom, amelyet a babakocsi rúdja köré lehet tekerni, hogy elszórakoztassa a babát. Ha a baba megnyomja a majom pofiját, néhány rövid dallam hallható. A majomnak két játékos elülső mancsa van, és jár hozzá egy érdesített rágóka és két zörgő gyöngy.

Három hónapos kor körül a babák megfogják a kezük ügyébe kerülő tárgyakat. Kezdik megtanulni, hogy kiválthatnak bizonyos eseményeket. Ha megrázza a csörgőt, megszólal valamilyen hang. Újból megpróbálja és kezdi megérteni a varázslatos ok-okozati összefüggést.

A 6 hónapos gyermek már türelmetlenül várja, hogy képes legyen mozogni – és lehetséges, hogy csak egy kis ösztönzésre van szükség ahhoz, hogy kicsi karjai és lábai együttműködjenek. Azok a játékok, amelyek rábírják a babát, hogy kússzon oda hozzájuk, elegendő bátorítást jelenthetnek ennek a készségnek a kipróbálására.

A kicsi korban hallott hangok, szavak, mondatok és történetek a nyelv alapvető építőelemei. Azok a játékok, amelyek segítséget nyújtanak a babának a nyelv alapjainak korai felfedezésében, lerakhatják a tanulás alapjait, amikor ezek a hangok szavakká egyesülnek, a szavakból mondatok formálódnak, a mondatok pedig történeteket mesélnek el. 9 hónaposan már a nyelvi fejlesztőjátékok is kiváló szórakozást és fejlődési lehetőséget biztosítanak a kicsiknek.

A www.fisher-price.com/hu oldalon a szülők és érdeklődők részletes leírást találnak a kisbabák és kisgyermekek életkori sajátosságairól és a számukra ajánlott játékokról.

A felfedezés öröme

 

A Fisher-Price játékok minősége nemcsak azért kiváló, mert anyaguk, formájuk és esztétikai megjelenésük igényes, hanem azért is mert a kisgyermekek fejlődéséhez, „tanulásához” aktívan hozzájárul.

A Fisher-Price most segít abban, hogy kisgyermekeink örömére még több játékot vásárolhassunk jelentős kedvezménnyel a jelenleg futó „10 kedvenc játék” akció ideje alatt. Az akció részletei a www.matteljatekok.hu/fppromo oldalon találhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top