Család

Sírva könyörgött szüleinek a fagyoskodó kisfiú

Alsónadrágban és tornacipőben küldtek ki szülei tornázni egy négyéves kisfiút a térdig érő hóba. "Majd ettől megerősödik a szervezete" – mondták.

torna fiúAnyu nézte, apu videózta
Sokkoló videót közölt a The Sun brit internetes oldal. Egy négyéves kisfiú könnyeivel küszködve szaladgál New York utcáin a térdig érő hóban, kis nadrágban és cipőben. A kínai Ho Yide-ot a szülei küldték ki a farkasordító hidegbe tornázni. Miközben az apuka a felvételt készítette, az édesanya a háttérből figyelte fiát. Elmondásuk szerint azért tették ezt, hogy a kislegénynek megerősödjön a szervezete.

„Úszott ő már jeges vízben”
A megrázó felvételen a gyerek sírva könyörög a szüleinek, hogy ne kelljen végigfutni a jeges, havas járdán, mert nagyon fázik. Kiderült, hogy a fiú apja személyi edzőként dolgozik, és elmondása szerint elég képzett ahhoz, hogy tudja, mi nem árt a fiának. „A kinti torna előtt ruhás, félórás bemelegítő futást tartottunk, ráadásul hozzá van szokva a hideghez, hiszen úszott már jeges vízben… Nem érdekel, hogy mit mondanak mások, az a lényeg, hogy az én fiam szívós és erős felnőtt lesz” – nyilatkozta az apuka, akit ostobának és felelőtlennek tartanak az internetezők.

 Találjuk meg az arany középutat
„Edzeni kell a gyerekek szervezetét, de nem ilyen drasztikus, szélsőséges módszerrel – mondja dr. Nyeső Judit. – Ilyen módon nem lehet a gyerekek immunrendszerét és szervezetét erősíteni. Viszont védőoltással és sok gyümölccsel igen.” A gyermekorvos azt tanácsolja a szülőknek, hogy ne ijedjenek meg, ha a bölcsődében vagy az oviban nyitva van az ablak, rövid ideig, napközben. „Inkább legyenek rendesen felöltözve otthon is a gyerekek közepes fűtés mellett és ne tekerjük 30 fokra a fűtést. Játszanak sokat a szabadban télen is, de rétegesen felöltözve. Ugyanakkor a bölcsődés korú gyerekeket mínusz 5 fok alatt nem igazán ajánlatos kivinni játszani, mert a hideg levegőtől begyulladhatnak a légutak.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top