Család

800 gyermek, 2000 muffin és 1 millió forint (X)

"Páratlan esemény egy páratlan napon" szólt a "Támogatjuk a családot" Program és a szentendrei Barcsai Jenő Általános Iskola közös meghívója február 29-ére. Mindazok, akik jelen voltak, felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak.

800 gyermek, 2000 muffin és 1 millió forint2012. február 29-én adták át a „Támogatjuk a családot” Program rajzversenyének fődíját, az 1 millió forintos adományt a szentendrei Barcsai Jenő Általános Iskolának.

Lázas készülődés előzte meg az eseményt. A Barcsai Iskola pedagógusai, diákjai és szüleik fogtak össze és készültek a „páratlan napi” ünnepre, míg a „Támogatjuk a családot” Program és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa munkatársai újabb meglepetéseken törték a fejüket. Gyakorlás, szervezés, főpróba, és elérkezett a nagy nap. A napfényes délelőttön mind a 240, rajzot készítő, alsó és felső tagozatos gyermek, a rendezvényre érkezett vendégekkel együtt gyűlt össze a Barcsai Iskola legnagyobb termében.

800 gyermek, 2000 muffin és 1 millió forintA házigazda, Torbáné Ballagó Zsuzsanna, az intézmény igazgatója, rövid köszöntőt követően adta át a szót Barabás Évinek, aki az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagyköveteként vállalta a „Támogatjuk a családot” Program háziasszonyi teendőit is.

Az iskola Ugribugris Szürkő Táncegyüttesének ütemes produkciója nyitotta az eseményt, amit dr. Török Balázs, Szentendre város alpolgármesterének gratulációja követett, hiszen, ahogy mondta „2 millió 800 ezer szavazat összegyűjtése még a politikusoknak is nehezen sikerül”.

Kálmán Csaba, a Dr. Oetker Magyarország ügyvezető igazgatója, földrajzórát idéző hangulatban mesélt a Dr. Oetkerről, osztályfőnöki órai gondolatokkal a családról mint kiemelt értékről, egy olvasásóra keretében pedig megosztotta a gyerekekkel a szavazásban második helyezett szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola üzenetét, végül a Barcsaisok sikerét matekórákat idéző számolással méltatta: 160 iskola, 4600 alkotó, 5400 gyermekrajz, 50 ezer regisztráció, 25 ezer család, 9 millió szavazat, ebből 240 rajz és több mint 2 millió 800 ezer szavazat a Barcsaisoké!

Ezt követően egy hiphop-táncvilágbajnok, az ötödik osztályos Farkas Nóra produkciójára tapsolhatott a közönség. Az SOS gyermekek üzenetét Mina Krisztina, az SOS Gyermekfalu kommunikációs vezetője tolmácsolta. Majd elérkezett az adomány átadása – tapsvihar és örömujjongás fogadta az 1 millió forintot.

A Barcsaisok üzenetét, amit az SOS-gyerekeknek küldtek, Mina Krisztina egy kedves meglepetéssel viszonozta. Végül a Knyazoviczki Csenge (zongora) és Horváth Bence Domokos (vibrafon) közös játékát élvezhették a gyerekek.

Ezt követően az iskola aulájában összegyűlt teljes alsó tagozat a vendégekkel közösen ünnepelt, és örömmel fogyasztották a 2000 db muffint, amit Dr. Oetker süttetett az iskola 800 diákjának és pedagógusaiknak.

A „Támogatjuk a családot” Program rajzversenye elérte célját, az SOS-gyerekek a karácsony előtti időszakban feléjük forduló mintegy 160 közösség szeretetében osztozhattak, az intézményi közösségek pedig összefogtak, és egy eddig szokatlan, de nagyon izgalmas módon kerültek egymáshoz közelebb pedagógusok, szülők, nagyszülők, gyerekek. Január közepe óta már ismerősként üdvözölhetik egymást azok, akik eddig talán nem is tudták, hogy életükben vannak közös pontok.

További információ »

800 gyermek, 2000 muffin és 1 millió forint
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top