Család

Pótolható örökbefogadással a két elvesztett gyerek?

A gyászoló asszony nem gondolta volna, hogy valaha is lesz még, aki mamának szólítja.
Kép: Daily Mail

A Peak család 

Kép: Daily Mail

A brit Peak család élete 2008. június 7-én omlott össze. Az apa, Phil épp egy motorversenyre vitte 8 és 10 éves fiait, Arront és Bent, amikor egy ismert futballista, Luke McCormick ittasan az autójukba hajtott. A két kisfiú a helyszínen meghalt, az apát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

„Máig is mindenre emlékszem, pedig azt kívánom, bárcsak ne emlékeznék. Soha nem felejtem el az arcukat, nekem kellett azonosítani a fiaimat” – emlékezett vissza a szörnyűségekre az édesanya, Amanda a Daily Mailben. 

Az elkövetkezendő hónapokat a férj javarészt kórházban töltötte, Amanda pedig gyakran kapta magát azon, hogy otthon, egyedül a fiai szobájában üldögél. Amint Phil valamelyest felépült, úgy döntöttek, elköltöznek a családi házból, mert nem tudtak együtt élni az emlékeikkel.

A házaspár üresnek érezte az életét gyermek nélkül, az asszonynak viszont korábban egy betegség miatt el kellett távolítani a méhét, így saját gyermeket már nem szülhetett. A házaspár ezért örökbefogadási kérelmet adott be, ezt azonban a hatóságok elutasították ara hivatkozva, hogy még nem dolgozták fel fiaik elvesztését. „Dühösek voltunk. Természetes, hogy gyászoltunk. Szülők vagyunk, akik elvesztették gyerekeiket, és mindig gyászolni fogjuk őket, ez azonban nem azt jelenti, hogy egy másik gyereknek, akinek szüksége van rá, ne tudnánk szerető otthont teremteni” – mondta Amanda.

Egy évvel később aztán a házaspár tudomást szerzett egy közelükben élő családról, akik rossz körülményeik miatt nem tudták vállalni 3 hónapos kislányuk, Angel nevelését, és felmerült, hogy állami gondozásba adják. Peakék és a kislány szülei közösen fordultak az illetékes hatóságokhoz az kislány örökbe adásának ügyében, amit végül 2011 októberében engedélyeztek.

„Még mindig vannak rossz napjaink, de Angel okot ad arra, hogy előre tekintsünk. Újra van miért élnünk. Bár aggódom a jövő miatt, de megtanultam, hogy minden napot éljek meg” – magyarázta Amanda, aki meg van győződve arról, hogy ha a fiai élnének, ők is odalennének a kishúgukért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top