Család

Húsvéti fejtörő: Mit vegyek a gyereknek?

A húsvéti ajándékozás közel sem olyan hatalmas, mint a karácsonyi, azonban a húsvéti nyúl sem érkezhet üres kézzel a gyerekekhez. Pénztárcakímélő ötletek.

A legtöbb gyerek tekintélyes listával rendelkezik arról, hogy minek is őrülne a legjobban, és mi után vágyakozik. Az ötvenedik kisautó vagy baba nem éppen a legjobb ajándék még akkor sem, ha a gyerek néhány órán át szívesen szorongatja. Az olcsó gyerekjátékok nem csak azért érdekesek, mert kisebb megterhelést jelentenek a családi költségvetésnek, hanem mert remek ötleteket adhatnak. Divatos újdonságok mellett sikert aratnak a megunhatatlan kártya- és társasjátékok, valamint a készségfejlesztő játékok. Nem árt azonban fejben tartani azt sem, hogy a jó gyerekjáték nem a játék nagyságától vagy árától függ. Egy pakli magyar kártya lesz a világ legjobb játéka, ha a család néhány órát együtt játszik az étkezőasztalnál.

Húsvéti fejtörő: Mit vegyek a gyereknek?

Nagyon sok kisgyerek vágyai között szerepel egy kisállat, amiről ő gondoskodik és amit ő nevel. Húsvétkor szinte adja magát, hogy egy igazi nyúl költözzön a lakásba és maradjon ott az ünnep után is. A kisállat tartása felelősséggel jár és a gyerek mellett a családra is feladatokat ró. Csak akkor szabad bevállalni, ha a családban mindenki egyetért vele, és nem csak a gyerek vágyakozik utána. Szülők tudtán kívül gyereket nyuszival vagy bármilyen kisállattal meglepni felelőtlenség.

A kamaszok fél lábbal a felnőttségben, de még gyermeki vágyak bűvöletében, nem hisznek a húsvéti nyúlban, de az ajándékának ugyanúgy örülnek. Őket már nem a játékok érdeklik, sokkal inkább a divatos technikai kütyük, azon belül is a számítógépek, az mp3-lejátszók, a táblagépek és az e-book-olvasók. Bár a fiatalok mindig arra hivatkoznak, hogy nekik ezekre a dolgokra a tanulás miatt van szükségük, legtöbbször mégis szórakozásra használják. Ám a 21. század emberének mindennapjaihoz egyre jobban hozzátartoznak ezek a technikai eszközök, nem árt, ha a kamaszok életében is mindennapossá válnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top