Család

Az igazán tudatos vásárlás: mire kell odafigyelned?

Sokan gondolják úgy, hogy tudatos vásárlónak lenni annyit tesz, mint kiválasztani a legolcsóbb termékeket a legközelebbi boltban, a lehető legtöbbet spórolva a végösszegen. De az irreálisan alacsony árért néha egészségünkkel fizetünk. Te odafigyelsz arra, hogy megtudd, vajon ellenőrzött forrásból származik-e az általad választott termék?

Az igazán tudatos vásárlás: mire kell odafigyelned?Elgondolkodtál már azon, hogy az ismeretlen eredetű áruk – legyen szó élelmiszerről vagy kozmetikumról – mennyit árthatnak egészségednek és családod egészségének is? Allergiás reakciók, gyomorbántalmak, vagy egyszerűen az elvárhatónál lényegesen rövidebb termékélettartam – ezek mind olyan problémák, amelyekkel szembesülnöd kell, ha nem választod meg körültekintően, hol intézed a bevásárlást.

Mi segítünk a döntésben. Az ALDI-ban ugyanis biztosan nem kell azon aggódnod, hogy a kiválasztott élelmiszer, mosószer vagy bármilyen egyéb termék ellenőrizetlen gyártótól vagy termelőtől származik. Ezt garantálja, hogy az áruházlánc termékeit három magyarországi és egy bécsi laboratórium is rendszeresen bevizsgálja. A laborok olyan allergén-, EHEC- és peszticidvizsgálatot is végeznek a termékeken, amelyre a törvény nem kötelezi az áruházláncot, de ellenőrzik például az élelmiszerek zsírsav- és cukorösszetételét, vitamin-, ásványianyag- és mikroelem-tartalmát is.

Ezáltal csak olyan termékek kerülhetnek az ALDI 78 magyarországi üzletébe, amelyek a hatályos magyar jogszabályok szerint forgalomba hozhatók és táplálkozás-élettanilag is megfelelőek. De ha minőség-ellenőrzésről van szó, az ALDI beszállítóival sem köt kompromisszumot, és őket is kötelezi az általuk forgalmazott termékek folyamatos bevizsgálására. Az első beszállítás előtt minden egyes partner teljes körű forgalomképességet igazoló tanúsítványt köteles bemutatni. Az áru csak ennek megléte esetén kerülhet az üzletek polcaira.

Az igazán tudatos vásárlás: mire kell odafigyelned?

Vásárlói bizalmának további erősítése érdekében az áruházlánc pénz-visszafizetési garanciát is nyújt, amely kiterjed az üzletekben kapható minden termékre, még az élelmiszerekre is: a 12 500 forintnál olcsóbb árukat korlátlan ideig visszavásárolja az ALDI, míg a drágább termékekre 2 hónapig érvényes a visszavásárlási garancia.

Légy te is igazán tudatos vásárló, figyelj oda rá, hogy csakis minőségi, többszörösen ellenőrzött termékeket válassz! Az ALDI-ban ez maximálisan garantált.

További információk!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top