Család

Babák biztonságban

Immár fejlődésfigyelő és diavetítő alkalmazás is segíti a kismamák dolgát az interneten, akik akár gyermekük egyetemi éveire is megkezdhetik a spórolást még a terhesség alatt.

Helyes táplálkozás, vitaminok, terhes torna, kiegyensúlyozottság, bababútor, légzésfigyelő, orvosi vizsgálatok, őssejt-tároltatás – egy felelősségteljes kismamának ezer és egy dologra kell ügyelnie. Az internet nagy segítséget nyújt a felkészülésben a baba érkezésére. A fórumok, egészségügyi oldalak, chatszobák használata megkönnyíti a döntéshozatalt a fontos és kevésbé fontos döntések meghozatalában.

Az AEGON Biztosító például 2009-ben külön Baba-Mama Program oldalt hozott létre a várandós, az újdonsült és kisgyermekes édesanyák számára. A www.babamama.aegon.hu címen az érdeklődők a többi között egy fejlődésfigyelő alkalmazást találnak, aminek segítségével hétről hétre nyomon követhetik gyermekük növekedését az első héttől egészen 3 éves korig. Az alkalmazás megjeleníti a legfontosabb élettani változásokat a hormonháztartásban bekövetkező változásoktól a magzat szerveinek fejlődéséig, és jelzi a szükséges orvosi vizsgálatok időpontját is.

A Meseszobában régi diafilmeket találnak az édesanyák. Bogyó és Babóca vagy épp az Egér és az oroszlán története segít felidézni, megosztani saját gyermekkoruk meseélményeit a kicsikkel.

Babák biztonságban

A megtakarítási lehetőségeket is tartalmazó, kifejezetten édesanyáknak szóló életbiztosítási programokról is tájékozódhatnak az érdeklődők a weboldalon. Személyre szabott, kifejezetten nőknek szóló egészségbiztosítási szolgáltatásokat nyújt a Program egy átfogó életbiztosítási konstrukció keretében, de hosszú távú megtakarítási programunk révén a szülők akár a gyermekek tanulmányaira is megkezdhetik az anyagi felkészülést.

„Édesapaként rendkívül fontosnak tartom, hogy minden körülmények között gondoskodni tudjak mindhárom gyermekemről, biztosíthassam tanulmányaikat akkor is, ha én valami oknál fogva keresőképtelenné válnék. Ugyanebben szeretnénk segíteni ügyfeleinknek is. Nincs azonban két egyforma családi helyzet, éppen ezért szakembereink olyan megtakarítási és biztosítási formákat dolgoztak ki, amik ezekre az egyéni élethelyzetekre szabhatóak” – nyilatkozta Bodor Péter, az AEGON Magyarország értékesítési vezetője.

Az oldal naprakész információkat nyújt az aktuális akciókról, és regisztrált látogatói minden hónapban ajándékutalványt, lázfigyelő kártyát, és egyéb gyermekekkel kapcsolatos ajándékokat nyerhetnek.

Az AEGON Magyarország azzal is segíti a gyermekekről való gondoskodást, hogy a PromoBox Kft. közreműködésével – csatlakozva a PromoBox Kft. és a kórházak közötti együttműködéshez – országosan 57 kórház szülészeti osztályára juttat el babakarszalagokat.

Ehhez kapcsolódóan édesanyáknak szóló fotópályázatot hirdetett, melynek fődíja egy 200.000 Ft értékű, profi lakberendező által megtervezett babaszoba-kialakítás – bútorokkal és dekorációval – különös tekintettel a kisbaba jó közérzetére és biztonságára.

A pályázat részleteiről itt olvashat.

www.babamama.aegon.hu/alombabaszoba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top