Család

Hogyan éld túl az esküvődet?

Egy esküvőre felkészülni majdnem olyan, mint egy tömegkatasztrófára, állítja az amerikai járványügyi hivatal. Úgyhogy rögtön vészforgatókönyveket is segítenek gyártani.

Szokatlan helyről látják el jó tanácsokkal a házasodni készülőket az esküvői szezonban: az amerikai járványügyi hatóság adott ki egy tájékoztató anyagot arról, hogyan éljük túl a saját esküvőnket.

„Rájöttünk, hogy egy esküvőre felkészülni majdnem olyan, mint egy tömegkatasztrófára” – írják a szórakoztató tájékoztatóban. Azt már tavaly bebizonyították, hogy náluk nem karót nyelt hivatalnokok ülnek az irodában, amikor zombitámadás esetére dolgoztak ki hasznos tippeket.

Háromféle elsősegélycsomag

Elsőként azt javasolják, hogy állítsunk össze egy „menyasszonyi elsősegélycsomagot”: vészhelyzet esetén legyen kéznél a biztosítótű és néhány szem nyugtató. A közeli hozzátartozók egy valódi elsősegélycsomagot is vihetnek magukkal, mivel sosem tudni, mikor kell bekötözni egy ügyetlen koszorúslány ujját.

Ha elszakad az uszály, jöhetnek a biztosítótűk
Ha szakad az uszály, jöhetnek a biztosítótűk

A legügyesebb koszorúslányt viszont megbízhatjuk azzal, hogy egy harmadik elsősegélycsomagba készítsen be rágcsálnivalókat, vizet, pénzt, gyógyszereket és mindenféle fontos dokumentumokat. Szerintük az sem árt, ha egy helyen megvan az összes meghívott telefonszáma, hogy ha bármi történik, azonnal értesíteni lehessen őket, és gondosan nézzük meg az esküvő helyszínén ne csak az ülésrendet, hanem a menekülési útvonalat is.

A problémamegoldó ember

A leghasznosabb tanácsnak az tűnik, hogy nevezzünk ki egy megbízható embert, akihez bármilyen problémával fordulni lehet. Így ha az anyósunk unokatestvére rossz helyen kanyarodott le a vendéglőhöz, vagy az egyik tanúnak csúnyán felszaladt a harisnyája, akkor pánikolás helyett megnyugodhatunk, hogy valaki biztosan elsimítja ezeket, és nem az amúgy is feszült arát zaklatja ezzel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top