Család

818 éves a világ legöregebb családja

A legfiatalabb testvér 78, a legidősebb 105 éves. Köszönik szépen, jól vannak.

A Guinness Rekordok Könyvének szerkesztői hét éve keresték a világ legöregebb családját, akiket végül Szardínia szigetén találtak meg. A Melis család legidősebb generációjához tartozó és egytől egyig életben lévő kilenc testvér összesített életkora 818 év.

A legidősebb nővér, Consolata idén júniusban ünnepelte a 105. születésnapját, utána következik a 99 éves Claudia, majd a 97 éves Maria, a 93 éves Antonio, a 91 éves Concetta, a 89 éves Adolfo – aki egyébként a mai napig is aktívan dolgozik egy helyi bárban –, a 85 éves Vitalio, valamint a két legfiatalabb testvér, a 81 éves Vitalia és a 78 éves Mafalda.

Ünnepség a mise után

Az első sorban az ünnepeltek

Forrás: unionesarda.it 

 

Az idős testvérek összes leszármazottjával együtt a teljes família közel kétszáz tagú, csak Consolatának kilenc gyermeke, huszonnégy unokája és huszonöt dédunokája van.

Bár nem tudtak róla, hogy rekorderek lennének, ám amikor értesítést kaptak a Guinness illetékeseitől, nagyon örültek neki, és néhány napja a város főterén meg is ünnepelték, hogy mind a kilencen ennyire szép kort éltek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top