Család

Szoknyát hord az apuka a fia kedvéért

A kisfia szeret lányruhákban járni, és hogy nyugodtan ki merjen menni az utcára, az apukája is szoknyát húzott. Ilyen egy igazi jó apa... Vagy mégsem?
Apa és fia
Apa és fia
Forrás: emma.de

Egy német apuka, Nils Pickert, hogy ne érezze a kisfia rosszul magát azért, mert szoknyában szeret járni, maga is szoknyát vett fel. A család Berlinből egy kisebb és konzervatívabb városba költözött, és bizony az ottani óvodában csúfolták, és persze sokan értetlenkedve nézték, miért engedi a kisfiának, hogy kislány ruciban járjon.

„Nem akarom megtiltani a fiamnak, hogy lánycuccokat vegyen fel. Úgy próbálom felnevelni, hogy a nemek közötti különbség ne legyen fontos” – mondta a fiáért kiálló apuka. Az interneten már az „Év Apukájának” kikiáltott Nils azt mondta, egyszerűen csak nem akarja, hogy a társadalmi elvárásokat teljesítse a fia, miközben elnyomja a saját vágyait.

„A kisfiam nemcsak azt tanulta meg, hogy kinevesse a kritikusait, hanem azt is, hogy kiálljon a jogaiért és magabiztosabb legyen.” Vajon hány apa tenné meg ugyanezt a fia kedvéért? A fotót elnézve – a kisfiút a kis piros ruhácskában, az apukát pedig a szintén piros hosszú szoknyában – nekünk egyáltalán nem az jut eszünkbe, hogy nevetségesek, hanem az, hogy ők bizony összetartoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top