Család

Útmutató férfiaknak: Segítsd a csúcsra!

Egy újabb írás arról, hogyan tapasztalhatják meg a nők a csúcsot – ezúttal azonban egy férfi adja a tanácsokat férfiaknak.

„Sohasem volt még orgazmusom. Érzem, hogy nem sok kell, de képtelen vagyok rá, nem tudok ellazulni teljesen…”

Segítsd a csúcsra!


„Két éve párkapcsolatban élek, de a párom nem tud eljuttatni a csúcsra. Magamnak mindig sikerül, de ha csak ő csinálja, és én nem segítek rá, akkor nem megy nekem. Mindig hiányzik az utolsó 5 százalék az orgazmusig. Bántja, de nem színlelek neki.”

„Szeretem a barátom. Még sosem volt orgazmusom. Ha együtt vagyunk, megjátszom. Nem hinné el, hogy nem »az ő hibája«, rajtam dől el, hogy nem sikerül.”

„A problémám, hogy már 12 éve vagyok házas, de még sosem volt orgazmusom. Csak ha vibrátorral csinálom, akkor élhetem át ezt az élményt. Szerintetek hol a baj? Próbálkoztam más férfiakkal is, de ugyanaz a helyzet.”

Segítsd a csúcsra!A Nők lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon ilyen és ehhez hasonló súgásokat kapunk, de a szerkesztőségbe is rengeteg olvasói levél érkezik, melyekben elkeseredett nők keresik a választ: hogyan élhetnék át az az orgazmust, mi velük a baj, miért nem megy? A témában sokan, sokfélét mondtak és írtak már, de az ritka, hogy egy férfi mondja meg mi a teendő. Michael Castleman amerikai újságíró azonban összeszedte, hogy mit tehetnek azért a férfiak, hogy partnerük meg tudja mászni a csúcsot. A férfi valószínűleg tudja, miről beszél, ugyanis 36 éve foglalkozik a szexualitással, és arra tanítja a férfiakat, hogy tanulhatnak meg a női test hangszerén játszani, s hogyan tanulhatják meg a nők, mi és hogyan jó nekik. 

Szerinte az orgazmus olyan, mint a nevetés: az ember akkor tud szívből nevetni, ha körülötte a körülmények összjátéka úgy alakul, hogy nevetni tudjon. Az igazán mély, jóleső nevetés – akárcsak a szexuális csúcs – így születik. Ahhoz, hogy egy nő elérje ezt az állapotot, mindennek passzolnia kell. Nézzük, a férfi szexoktató szerint mi mindenre kell figyelnie egy férfinak:

1. Ne várd el az orgazmust!

Közösüléskor nem kell orgazmusra számítani, bár a mozifilmekben, pornókban a nők – látszólag – mindig megmásszák a csúcsot, ez hamis kép, a valóságban ugyanis a nők negyede képes rendszeresen élvezni a szexet közösülés közben. A ki-be hatolás mókás dolog, de csak ritkán okoz orgazmust, a nők többségének a csikló izgatására van ahhoz szüksége, hogy elmenjen – akár közösülés közben. Engedd és biztasd, hogy magához nyúljon!

2. Érintsd! Érintsd! Érintsd!

Ne csak az erogén zónákat, de szinte valamennyi pontján – a feje búbjától a kis lábujjig – simogasd, masszírozd, kényeztesd! A nő egész teste egy érzéki játszótér, a férfiak többsége azonban mindig ugyanazokat a pontokat izgatja, de például a nyak, a fül, a térdhajlat, a comb belseje, a hát, vagy épp a tenyér kimaradnak. 

Segítsd a csúcsra!

 

3. Lassíts!

A nő olyan, mint egy nagy kancsó hideg víz, azt felmelegíteni csak lassan lehet, márpedig a férfiakkal szemben a nőknek kell a bemelegítő – legalább 30 perc. Minden, amit a pornóban látsz, felejtős. 

4. Síkosíts!

Minél síkosabb, annál jobb. Akkor is érdemes síkosítót használni, ha a nedvesedéssel nincsenek problémák, a síkosító nem csak szárazság ellen jó, játéknak is kiváló. 

5. Variálj!

Nincs annál rosszabb, mint ugyanaz a forgatókönyv újra és újra. Kell az újdonság: új helyszín, új pózok, trükkök, játékok. 

6. Vibrálj!

Rengeteg nő csak a vibrátora segítségével tud elmenni, szex közben is szükségük van arra az intenzív rezgésre, amit a vibrátor okoz – ezzel pedig nincs semmi baj, az előjáték részévé kell tenni. 

7. Figyelj!

Ne az legyen a célod, hogy eljuttasd a csúcsig, inkább arról gondoskodj, hogy egy olyan bensőséges, erotikus, laza és izgató körülményeket teremts, ahol el tudja engedni magát, ahol megvalósulhat a teljes kontrollvesztés állapota. Rengeteg nőnél ugyanis ez akadályozza, hogy megtapasztalja az orgazmust. Esetükben azt kell elérni, hogy fejben is elengedjék magukat, hogy megszűnjenek a blokkok. 

Férfiként jól látja a problémákat az író? Ti mivel egészítenétek még ki a 7 pontos felsorolását?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top