Család

Kreatív családi ötletek hosszú őszi estékre

Október végeztével átálltunk a téli időszámításra, és bár ezzel energiát spórolunk, estéink hosszabbak és sötétebbek. Mivel is töltheti kreatívabban egy gyermekes család ezeket az otthon töltött perceket? Íme, az igazi őszi megoldás!

 

Kreatív családi ötletek hosszú őszi estékre

Hosszú hétvégével indítjuk a hónapot, így sok idő akad, amit gyermekeinkkel tölthetünk. Mi is lehetne tökéletesebb időpont ennél egy kellemes őszi sétára az erdőben? A gyerekeknek már elkelhet a sapka-sál, viszont az erdő ilyenkor még nem zord téli arcát mutatja!

 

Gyűjtsünk hát közösen a lombok kincseiből!

Sokakban feléledhet a gyermeki emlék a makk- és gesztenyefigurákról, a szebbnél szebb színekben pompázó lehullott levelekről és ezek vidám gyűjtögetéséről. A termések elvesztik kalapjukat, a fák ékes lombjukat, így hát a természet károsítása nélkül szedegethet a család a közeli fák között.

Lehet ajtóra szánt vagy asztali dísz, esetleg egy hangulatosan megszépített gyertyatartó, a lehetőségek száma szinte végtelen!

Útközben és hazaérve egyaránt jólesik és üdítő egy finom gyümölcsökből és ropogós sárgarépából készült nektár, mely biztosítja a természetes energiát egy közös esti játékhoz!

 

Kreatív családi ötletek hosszú őszi estékreA töklámpás-szezont se felejtsük el!

Klasszikus töklámpás mellett dísztököket is farigcsálhatunk, amelyek bár nem szolgálnak erős fényforrásként, ötletes arcot adva nekik igazán kreatív díszekké válhatnak. A merészebbek akár mécsestartót is fabrikálhatnak a kicsi dísztökökből, melyek levélágyra helyezve csodás látványt nyújtanak őszi estéken az asztalon!

 

Kreatív családi ötletek hosszú őszi estékre

 

Persze nem maradhat ki a közös figuraépítés sem!

Az apróságok kedvenc erdei állatukat is megformálhatják néhány gesztenye, makk és levél segítségével. Váznak fogpiszkálót, gyufát vagy drótot is használhatunk, attól függően, mire vágyik a gyermeki fantázia!

Mindeközben, a közös gyűjtés és díszítés végeztével, a hosszú novemberi esték ideálisak a közös meseolvasásra és játékra! A kubu.hu megújult oldala erre különösen jó választás lehet, hisz Kubu maci erdei kalandjai mellett a gyermekek kipróbálhatják az ötletes kifestőket, logikai és ügyességi játékokat, ezeken keresztül pedig még jobban megismerhetik az erdő aranyos lakóit is!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top