Család

Kimutatták: ragadós a fogyókúra

Ha a barátnőink aggódnak a súlyuk miatt, jó eséllyel mi is kedvet kapunk a fogyókúrához. Ha nincs rá szükségünk, akkor is.
Fogynom kéne?
Fogynom kéne?

A kanadai Mount Allison Egyetem kutatói 75 barátnőpárost kérdeztek ki arról, hogy milyen gyakran beszélgetnek a külsejükről, a súlyukról, illetve testmozgásról és fogyókúráról, és milyen hatással vannak rájuk ezek a beszélgetések?

Kiderült, hogy a barátok jelentős befolyást gyakorolnak arra, hogy hogyan viszonyulunk a saját testünkhöz. A testsúllyal kapcsolatos aggodalmak kimondottan „ragadósak” a barátnők között, függetlenül attól, hogy azok jogosak-e. Elképzelhető tehát, hogy egy túlsúlyos barátnő hatására mi magunk is úgy érezzük, hogy felesleges kilók szaladtak fel ránk, holott egyáltalán nem biztos, hogy valóban ez a helyzet.

Azzal sem vagyunk azonban kisegítve, ha az összes közeli barátnőnk nádszálvékony, mivel ettől nyomást érezhetünk, hogy – tovább – fogyjunk, ami pedig bizonyos esetekben akár az egészségünket is veszélyeztetheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top